Ketjap kipdrumsticks met boontjes.

Ketjap kipdrumsticks uit de oven

Makkelijk én ontzettend lekker, dat zijn deze kipdrumsticks met ketjap-marinade! We marineren de kipdrumsticks in een zelfgemaakte suikervrije ketjap-marinade en bakken ze vervolgens in de oven. Bij de drumsticks serveren we frisse komkommer, paksoi, bloemkoolrijst en een beetje pindasaus. Een complete koolhydraatarme maaltijd!

Het geheim van dit heerlijke gerecht

Het geheim van dit gerecht zit in de heerlijke ketjapsaus die de kippenpoten een intense smaak geeft. We maken een suikervrije variant van de ketjap manis, omdat de traditionele ketjap manis veel suikers bevat. Begin met het mengen van de ingrediënten voor de saus en laat de kippenpoten hierin marineren, zodat de smaak goed kan intrekken smaak.

Terwijl de kip in de oven gaart, kun je de groenten en bloemkoolrijst voorbereiden. Paksoi, sperziebonen en komkommer vormen een gouden combinatie in Aziatische gerechten zoals deze. De sperziebonen en paksoi voegen we het aan het eind toe aan de kip in de oven, zodat ze gaar worden zonder hun knapperigheid te verliezen.

Serveer de kippenpoten op een bedje van bloemkoolrijst, of vervang dit door broccolirijst of groentepuree. De kippenpoten krijgen ook een laagje zelfgemaakte pindasaus, zoals in het recept van de pinda-kip slawrap. Maak extra pindasaus voor een snelle bereiding van twee verschillende gerechten.

Tips

Je kunt dit gerecht de volgende dag in zijn geheel in de oven 10 tot 15 minuten opwarmen (op 180 graden). Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dinerrecepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ketjap kipdrumsticks met boontjes.

Ketjap kipdrumsticks uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 90
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Oosters

Ingrediënten

Schaal

Ketjap-marinade

  • 3 el tamari of sojasaus
  • 1 tl Sukrin Gold zoetstof
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl maizena
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis, met minder suiker (optioneel)

Kip + groente

  • 4 kipdrumsticks of kippenpoten
  • 2 el pindasaus (zie pinda slawrap recept) of kant-en-klare
  • 200 gr sperziebonen
  • 4 paksoi bladeren
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr bloemkoolrijst
  • 2 mini komkommers
  • sesamzaad (garnering)
  • chilivlokken (garnering)

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de ketjap-marinade.
  2. Doe de kipdrumsticks in een ovenschaal en schenk de ketjap-marinade over de kip. Laat 30 minuten intrekken en draai elke kippenpoot om. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. 
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de kip 30 minuten (afgedekt) in de voorverwarmde oven. 
  4. Maak ondertussen de pindasaus volgens het recept van de slawraps en kook de sperziebonen 5 minuten in kokend water, laat daarna goed uitlekken.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en draai de kippenpoten om. Leg de sperziebonen ertussen en de paksoi bladeren ernaast. Zet terug in de oven en bak nog eens 10 tot 15 minuten. 
  6. Bak, als de kip bijna klaar is, de bloemkoolrijst beetgaar in een pan met olijfolie. Verdeel de rijst over 2 borden. Snijd de komkommers in plakjes en leg op de bloemkoolrijst. 
  7. Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de paksoibladeren over de borden. Meng de sperziebonen door de overige saus en leg op de bloemkoolrijst. 
  8. Verdeel de kippenpoten over de borden en schenk hier de pindasaus overheen. 
  9. Garneer met sesamzaad en chilivlokken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 412
  • Vetten: 19,1
  • Koolhydraten: 8,3
  • Vezels: 11,2
  • Eiwitten: 45,8
Ketjap kipdrumsticks met boontjes.

1 reactie

  1. Ik heb inmiddels aardig wat heerlijke recepten van jullie uitgeprobeerd, maar dit vond ik echt een topper!! Heerlijk!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*