Salade met tofu, paprika en paksoi.

Koolhydraatarme tofu bowl

Tofu is een vegetarische eiwitbron die vanwege zijn neutrale smaak in veel verschillende gerechten kan worden verwerkt. Dit keer maken we er een heerlijke koolhydraatarme groentebowl mee. We marineren de tofu in sojasaus en gember en geven het zo een lekker Oosters smaakje. Verder voegen we lekker veel gebakken groente voor een lekkere en gezonde maaltijd!

Tofu is lekker als je het goed marineert

Tofu is op zijn lekkerst als die goed is gemarineerd en op een juiste wijze wordt bereid. In dit recept bakken we de tofu in de oven. Gebruik bakpapier om te voorkomen dat de tofu aan de bakplaat blijft plakken. Voor de marinade gebruiken we een ketjap met minder suiker. Je kunt er ook voor kiezen dit weg te laten en alleen sojasaus te gebruiken; de tofu zal dan iets zachter zijn.

De bowl bevat, naast tofu, een mix van sla, spinazie, paprika, paksoi en avocado. We gebruiken gemengde sla, maar je kunt ook rucola of veldsla gebruiken. Verder voegen we wat spinazie en rauwe paprika toe. De paksoi bakken we even kort in de oven voor extra smaak en crunch.

Serveertip

Je kunt deze bowl zowel eten als lunch of als diner. De bowl kan warm en koud geserveerd worden. Dit maakt het ook makkelijk om de bowl mee te nemen naar je werk. Wil je er nog wat extra’s bij serveren? Gebruik onze low carb wraps om met de salade een gevulde tofu wrap te maken! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere vega en vegan recepten.

Print
Salade met tofu, paprika en paksoi.

Koolhydraatarme tofu bowl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Oosters

Schaal

Ingrediënten

Tofu + marinade

  • 375 gr tofu (325 gr uitlekgewicht)
  • 25 gr ketjap manis, minder suiker
  • 15 gr sojasaus
  • 8 gr sambal oelek
  • 5 gr sesamolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen venkelpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl verse gember, geraspt
  • peper naar smaak

Groente voor de bowl

  • 1 gele paprika
  • 1 avocado
  • 4 stuks baby paksoi
  • 50 gr gemengde sla
  • handje babyspinazie
  • verse koriander
  • chilivlokken
  • sesamzaad

Dressing

  • 1 el sojasaus
  • 2 el tahin
  • 1 klein teentje knoflook, geperst of 1/2 tl poeder
  • water

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met een schone theedoek.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Snijd de tofu in blokjes en voeg de blokjes vervolgens toe aan de marinade. Meng goed en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de avocado in blokjes.
  4. Leg de babypaksoi op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg op de andere kant de tofublokjes. Bak de paksoi en tofu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de tofu na 15 minuten om.
  5. Maak ondertussen de bowl klaar. Verdeel hiervoor de sla, babyspinazie, paprika, avocadoblokjes over 2 borden.
  6. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de tofu en paksoi over de borden.
  7. Schenk de dressing eroverheen en garneer met koriander, chilivlokken en sesamzaad.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 480
  • Vetten: 33,8
  • Koolhydraten: 13
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 27,7

 

Salade met tofu, paprika en paksoi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*