Koolhydraatarme bossche bollen gevuld met slagroom en omhuld met chocolade.

Koolhydraatarme bossche bol­

Ben je op zoek naar een lekker koolhydraatarm gebakje voor op een verjaardag of feestje? Dan zijn deze koolhydraatarme bossche bollen perfect! Met dit recept maak je 6 heerlijke bossche bollen omhuld met pure chocolade en gevuld met slagroom. De bollen maak je met stijfgeklopt eiwit in plaats van soezendeeg. Verder hebben wij de suiker vervangen door Sukrin Icing, een zoetstof op basis van erythritol en steviolglycosiden. Hierdoor bevat een bossche bol slechts 3,8 gram koolhydraten!

Tips:
Zorg ervoor dat je bij het maken van de bollen het eiwit met een elektrische mixer goed stijfklopt. Als het eiwit niet stijf genoeg is, komen de bollen plat uit de oven en kun je ze niet goed vullen met de opgeklopte slagroom. Je kunt de bossche bollen na bereiding 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme cake en taart recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme bossche bollen gevuld met slagroom en omhuld met chocolade.

Koolhydraatarme bos­sche bol­

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 6 bossche bollen 1x
  • Categorie: Dessert, Snack
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal

Bollen:

Vulling:


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Pak vervolgens twee kommetjes en splits daarin de eieren. Het stijf kloppen van het eiwit lukt alleen als er geen spoortje dooier in het eiwit zit. Pak de kom met de eiwitten en voeg de vanille aroma, Sukrin Icing en het snufje zout toe. Klop met een elektrische mixer het eiwit stijf.
  2. Pak dan een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier en vet het papier lichtjes in met boter of olie. Schep het eiwit met een lepel op het bakpapier en vorm 6 grote bollen. Bak de bollen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, want de bollen kunnen snel verbranden.
  3. Schenk ondertussen de vloeibare slagroom in een grote kom. Klop de slagroom met een elektrische mixer eerst op een lage snelheid en later op een hoge snelheid. Klop totdat er stijve pieken beginnen te vormen. Voeg dan de Sukrin Icing en vanille aroma toe en klop dit kort door de slagroom. Zet de opgeklopte slagroom even in de koelkast.
  4. Laat de bollen na het bakken goed afkoelen. Smelt vervolgens de pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Schep dan de slagroom in een spuitzak en maak gaatjes in de onderkant van de bollen. Spuit de slagroom in de bollen en dep elke bol in de gesmolten chocolade. Leg de bollen dan op een vel bakpapier en laat de chocolade uitharden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bossche bol
  • Calorieën: 220
  • Vetten: 20,1
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 4,9
Koolhydraatarme bossche bollen gevuld met slagroom en omhuld met chocolade.

20 Reacties

  1. Annemieke Coolen

    Volgens mij heb ik ze wat te lang in de oven gehad, want het waren haast schuimpjes geworden! 🫣
    Of hoort dat zo? Ik kreeg ze daardoor ook minder goed gevuld en hield veel slagroom over. Ik heb er nog maar een toef bovenop gespoten… 😅






    Reageer
  2. Vandaag een aflevering van heel Holland bakt gekeken.
    Daar gingen ze ook bossche bollen maken.
    Daar werd als tip gegeven dat je eerst de bollen in de warme chocolade moet “dopen”, voordat je ze vult met slagroom.
    Wou ik even delen. 🤔😚😅

    Reageer
  3. Super lekker! Ik had niet verwacht dat het zo goed zou lukken, maar het bleek heel goed te werken! Ze zijn lichter dan normale Bossche bollen en daardoor eet je ze heel snel op! Dat is het enige nadeel 😉






    Reageer
  4. Erg goed gelukt, volgende keer maak ik kleintjes, lijkt me ook leuk.






    Reageer
  5. Hi! Kun je ipv steviala kristal ook jullie erythrol 1:1 gebruiken?

    Reageer
    • Hi Claudia,

      Je kunt in dit recept 3 el erythritol gebruiken voor zowel de bol als vulling.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  6. Zo lekker!!! Ook de niet keto-eters hier in huis vonden ze heerlijk! 😋






    Reageer
  7. Heerlijk! Ze waren super goed gelukt.
    Ik heb ook de oven uit gedaan en ze laten staan.
    Het bleven prachtige, grote, bruine bollen.
    Mijn 6 bollen van 4 stijve eiwitten hadden echter niet genoeg aan 200 ml slagroom. Ik had het dubbele nodig om de bollen goed gevuld te krijgen. Vond ik niet zo erg 🙂
    Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  8. Carolien Trakzel

    Ze zijn super lekker , ik doe de oven uit na de baktijd maar laat ze in de oven tot ze afgekoeld zijn zo zakken ze niet in en blijven ze prachtig






    Reageer
    • Hi Carolien, ik zag jou berichtje, werkt dat echt goed? Want ik heb ze net voor het eerste gemaakt en bij mij waren ze helemaal ingezakt. gr. Petra

      Reageer
  9. Erg lekker, zeg. Ze waren goed gelukt.






    Reageer
  10. Rhodé Jansen

    Vanmiddag 4x het recept van de bossche bollen geprobeerd, maar 4x stortten ze in toen ik ze uit de oven haalde. In de oven waren ze nog prachtig. Ook heel groot geworden, zodra ik de ovendeur opende zag je ze gewoon inzakken.
    De 4e keer heb ik nog wat bakpoeder toegevoegd om te kijken of het beter ging. Helaas… weer helemaal ingestort.
    Ik doe duidelijk iets verkeerd. Maar wat??

    Reageer
    • Hi Rhodé,

      Wat vervelend dat de bossche bollen nie zijn gelukt. Het klopt dat de bollen iets instorten, dit komt omdat er geen suiker wordt gebruikt in dit recept. De suiker zorgt er normaliter voor dat de merinque na het bakken stevig blijft. De bollen zakken dus iets in, maar ze zijn wel luchtig van binnen. Je kunt ze dus opspuiten met slagroom waardoor ze weer groter worden.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  11. Perfect gelukt en ze waren heerlijk. Ook de kinderen hebben ze vol smaak opgegeten.
    Nog nooit eerder soezen genaakt, maar leuk om te doen.






    Reageer
  12. Hallo! Bedankt voor het recept! Kan je deze invriezen?

    Reageer
    • Hi Michelle,

      Ik heb het zelf niet geprobeerd. Ik denk van niet, maar je kunt het altijd testen met een bol. Laat ons weten of het is gelukt!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Heb gisteren je monchoutaart gemaakt : héérlijk !
    In het weekend maak ik altijd iets lekkers voor bij de koffie . Dat worden dus de volgende week deze Bossche bollen! Dank voor je heerlijke duidelijke recepten !

    Reageer
  14. Van de week heb ik deze bossche bollen gemaakt, maar niet goed gekeken en maar 4 gemaakt ik vond het al zo vreemd dat ze niet stevig werden en heb ze er 10 minuten langer in gedaan, toen waren ze lekker broos.
    Ze zijn heerlijk geworden.
    Van de week krijg ik visite en ga ze weer maken.






    Reageer
  15. Prachtig recept, eiwit was goed stijf.
    Probleem na 25 min bakken prachtig goed bruin.
    Ze bleven plakken aan het bakpapier en waren nog nat van binnen.
    Wat heb ik verkeerd gedaan?😥

    Reageer
    • Hi Wilma,

      Bedankt voor je reactie. Het plakken aan het bakpapier kun je voorkomen door het papier licht in te vetten met een beetje boter of olie. Ze horen niet heel nat te zijn van binnen, wel kan het een beetje sponzig zijn. Iedere oven is ook anders, misschien kun je ze de volgende keer 25 min op 180 graden bakken en vervolgens iets langer doorbakken op een lage temperatuur. Ik hoop dat ze desondanks wel hebben gesmaakt!

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*