Bloemkool risotto met champignons en peterselie.

Bloemkool risotto met champignons

Met dit recept maak je binnen 25 minuten een heerlijke bloemkool risotto met champignons. In dit recept hebben wij de risottorijst vervangen door bloemkoolrijst. Hierdoor bevat de risotto weinig koolhydraten en is het geschikt om te eten bij het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet. Normale risotto wordt lekker smeuïg doordat de rijstkorrel zetmeel lekt in het kookvocht. Bloemkool bevat geen zetmeel. Vandaar dat wij veel parmezaanse kaas en mozzarella kaas hebben toegevoegd. De geraspte kaas zorgt ervoor dat de bloemkoolrijst zich goed bindt met de andere Ingrediënten. Verder hebben wij de bloemkool risotto op smaak gebracht met champignons, ui, knoflook en kippenbouillon. Met dit recept eet je op een smaakvolle manier meer groente en minder koolhydraten. Verantwoord genieten dus!

Tips:
Je kunt de bloemkool zelf raspen tot rijst of kant-en-klare bloemkoolrijst kopen in een van de grote supermarkten. De bloemkool risotto met champignons kun je serveren als lunch of als avondeten met een stukje gebakken kipfilet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bloemkool risotto met champignons en peterselie.

Bloemkool risotto met champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 15 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 225 gr (kastanje)champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 2 el oijfolie
  • 60 ml water
  • 1/4 kip bouillonblokje
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de champignons toe aan de pan en bak deze binnen ca. 5 minuten gaar. Haal de champignons na het bakken uit de pan en maak de pan schoon.
  2. Pak de pan en voeg nogmaals een el olijfolie toe. Voeg dan de gesneden ui en geperste knoflook toe aan de pan en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg de bloemkoolrijst, champignons, water, bouillonblokje, zout en peper toe aan de pan en laat dit 4 minuten zonder deksel koken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het overtollige vocht uitlekken. Voeg dan de geraspte mozzarella en parmezaanse kaas toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto over twee borden en serveer met verse peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de risotto
  • Calorieën: 253
  • Vetten: 17,7
  • Koolhydraten: 6,3
  • Vezels: 5,0
  • Eiwitten: 14,7
Bloemkool risotto met champignons en peterselie.

22 Reacties

  1. Ha Quint,
    Echt super lekker. Vraagje: kan ik het invriezen na bereiding denk je?






    Reageer
    • Hi Tineke,

      Dat raad ik niet aan met de bloemkoolrijst. Dat is te vochtig, waardoor het bij het ontdooien, te waterig wordt. Je kunt het wel 2 dagen in de koelkast bewaren.

      Reageer
  2. Zalig 😋






    Reageer
  3. Verrukkelijk






    Reageer
  4. Marijke Luijks-Brands

    Ook weer een geweldig recept!






    Reageer
  5. Heel goed recept. Heel lekker! Bedankt om het te delen. Weer een extra alternatief voor rijst. 🙂

    Reageer
  6. Wij zijn ook enthousiast, een erg lekker gerecht.
    Mag wat ons betreft regelmatig terug keren op ons menu.






    Reageer
  7. Vandaag gemaakt, zelf nog verse dopewrten en gedroogde champignons toegevoegd. Was heerlijk!






    Reageer
  8. Heerlijk!
    Deze gaat in het boekje om vaker te maken.
    Ben ook benieuwd of het met broccolirijst lekker is. Daar zal ik binnenkort achter komen.






    Reageer
  9. Heerlijk. Had er wat stukjes kip door gedaan en een beetje Kruidenroomkass ipv de geraspte kaas. Echt heerlijk voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  10. Geweldige risotto!!! Terwijl mijn man niet zoveel op heeft met lowcarb en vegetarisch, is hij helemaal weg van dit overheerlijke recept. Ik heb het dan ook 2x binnen één week gemaakt (bloemkoolrijst zelf gemaakt).

    Reageer
  11. Thérèse vd Poort

    Lekker recept! Ik heb er nog italiaanse kruiden aan toegevoegd en er vegetarische kipstukjes bij gebakken. We gaan het zeker nog eens maken.






    Reageer
  12. Super makkelijk en ook nog eens heerlijk! Bedankt!






    Reageer
  13. Het was overheerlijk ! Ik had er een lekker visje bij gebakken dit is een blijvertje !

    Reageer
  14. Heerlijk recept, ik heb de kipbouillon blokje vervangen door paddenstoelen bouillonblokje, wel een hele er in gedaan ipv 1/4. Daar en tegen geen zout toegevoegd.






    Reageer
  15. E. Brekelmans

    Super! Als je van risotto houdt






    Reageer
  16. Heerlijk net gemaakt en voor herhaling






    Reageer
  17. Super lekker, eindelijk een koolhydraatarm recept waar ik ook mijn partner in mee krijg 🙂






    Reageer
  18. Heerlijk! Ik heb het vandaag voor het avond eten gemaakt! Super geslaagd!






    Reageer
  19. Lijkt me heerlijk, ik ga m deze week maken. Door het gebruik van kippenbouillon lijkt me dit niet helemaal vegetarisch. Waarom geen groentenbouillion gebruiken?

    Reageer
    • Hi Brenda,

      Daar heb je gelijk in. je kunt de kippenbouillon ook prima vervangen door groentebouillon.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  20. ’t Was echt superlekker…ik ga dit ook mijn visite voorzetten….lekker gegeten met kippendijtjes…Dank je wel voor dit overheerlijke recept.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*