Witlofsalade met ei en dressing.

Witlofsalade met ei

Witlof liefhebbers opgelet! Met dit recept zet je binnen een kwartier een heerlijke koolhydraatarme witlofsalade met ei op tafel. Deze voedzame salade bestaat uit rauwe witlof, selderij, zilveruitjes, eieren, walnoten en oude kaas. Bij de witlofsalade serveer je een frisse dressing gemaakt van mayonaise, yoghurt, mosterd en kerrie. Normaliter wordt een witlofsalade gemaakt met een zoet appeltje. Helaas past een zoet appeltje niet in een koolhydraatarm dieet. Wij hebben het appeltje daarom weggelaten en om de ‘crunch’ te behouden vervangen door selderij en walnoten. Hierdoor bevat een portie van onze witlofsalade slechts 8,0 gr koolhydraten.

Tips:
Deze witlofsalade met ei is ideaal om te eten als snelle lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Je kunt de salade ook een dag van te voren klaarmaken. Houdt de walnoten dan apart en besprenkel de salade met een klein beetje citroensap om verkleuring te voorkomen. Heb je na het maken van deze salade witlof over? Maak dan met de restjes deze witlofschotel met gehakt of klassieke witlofschotel met ham en kaas. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Witlofsalade met ei en dressing.

Witlofsalade met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie(s) 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 2 stronkjes witlof (250 gr)
  • 1/2 stengel selderij
  • 2 eieren
  • 25 gr oude kaas
  • handje walnoten
  • 15 gr zilveruitjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze in 7 minuten zacht of in 8 minuten hard. Maak ondertussen de stronkjes witlof schoon en snijd de onderkant eraf. Halveer de stronken, verwijder de bittere kern en snijd de witlof in reepjes.
  2. Snijd vervolgens de selderij in stukjes, oude kaas in blokjes en hak de walnoten in kleinere stukken. Voeg de oude kaas, zilveruitjes, walnoten, selderij en witlof toe aan een kom en meng dit goed door elkaar. Pel dan de eieren, snijd deze door tweeën en voeg dit ook toe aan de kom.
  3. Maak nu de dressing door in een kleine kom de mayonaise, yoghurt, mosterd en kerriepoeder door elkaar te mengen. Bestrooi de salade met fijngehakte bieslook en serveer met de dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 380
  • Vetten: 30,2
  • Koolhydraten: 8,0
  • Vezels: 4,0
  • Eiwitten: 16,9
Witlofsalade met ei en dressing.

7 Reacties

  1. Was erg smaakvol.

    Reageer
  2. heerlijk, maak vaak extra dressing als dipsaus voor bij bijvoorbeeld stengels bleekselderij






    Reageer
  3. Wat een heerlijke salade, zo’n zalige smaken combi! Ik heb ook de dressing een beetje verdund met water en er wat versgemalen peper aan toegevoegd. Wij hebben deze salade als lunchgerecht gegeten.






    Reageer
  4. Snel en makkelijk, lekker fris






    Reageer
  5. Heerlijk als lunch!






    Reageer
  6. Vanavond ongeveer de helft van dit recept gemaakt voor de bqq, erg lekker!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*