Deze gevulde portobello’s met geitenkaas zijn lekker, voedzaam en gezond. Portobello’s worden doorgaans ook wel reuze champignons genoemd. Ze lijken qua smaak op kastanjechampignons en zijn door de grootte perfect om te vullen. Zo maakte ik eerder koolhydraatarme mini pizza’s met portobello champignons. Dit keer heb ik de portobello’s gevuld tomatensaus, spinazie en geitenkaas. Een heerlijke combinatie van zoet, fris en zuur. Voor een lekkere bite heb ik de portobello’s gegarneerd met gehakte walnoten en gesneden lente-ui. Deze gevulde portobello’s zijn lekker om te eten als diner met een salade of een stukje vlees of vis. Een portie van twee gevulde portobello’s bevat slechts 13,4 gr koolhydraten.
Tips:
Geen fan van geitenkaas? Geen probleem. Je kunt de geitenkaas prima vervangen door een andere zachte witte kaas, zoals feta. Verder kun je eventueel de hoeveelheid koolhydraten verminderen door de tomatensaus weg te laten. Hiervoor in de plaats kun je extra spinazie of geitenkaas toevoegen. Met deze aanpassing bevat een portie van twee gevulde portobello’s slechts 9,5 gram koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.
Gevulde portobello met geitenkaas
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 40
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- 100 gr babyspinazie
- 200 gr tomatenpulp of blokjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100 gr geitenkaas
- handjevol gehakte walnoten
- zout en peper naar smaak
- optioneel: lente-ui
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze lichtjes in met een beetje olijfolie. Maak de portobello’s schoon met een keukenpapier en verwijder voorzichig de steel. Plaats de champignons dan met de steel naar boven op de bakplaat. Besmeer de champignons me olijfolie en kruid ze met zout en peper naar smaak. Bak de portobello’s 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook fijn m.b.v. een knoflookpers. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de helft van de gesneden sjalot en geperste knoflook toe. Bak dit een minuut, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de spinazie toe en bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
- Pak nu een nieuwe pan en bak hierin de resteren de gesneden sjalot en geperste knoflook. Voeg de tomatenpulp of tomatenblokjes toe en kook dit 5-10 minuten, totdat de saus is gereduceerd en dikker is geworden. Kruid de saus zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Haal de portobello’s uit de oven en dep ze goed droog met een keukenpapiertje. Verdeel dan de tomatensaus gelijkmatig over de champignons. Voeg de spinazie toe en ten slotte de brokken geitenkaas. Bak de portobello’s nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg na 10 minuten bakken gehakte walnoten toe en bak nog eens 5 minuten. Garneer de gevulde portobello’s na het bakken eventueel met fijngesneden lente-ui. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 gevulde portobello's
- Calorieën: 345
- Vetten: 24,1
- Koolhydraten: 13,4
- Eiwitten: 16,2
Erg lekker!
Ontzettend lekker! Alleen niet genoeg als hoofdgerecht voor twee personen. Als voorgerecht voor vier personen goddelijk.
Heel zompig, karig.
Nog honger erna.
In 1 woord teleurstellend.
Dit was niet normaal lekker! Heerlijke smaken bij elkaar en mis totaal geen vlees in dit gerecht! Dit wordt een nieuwe favoriet! Ook goed gerecht als mensen komen eten
Vandaag dit recept gemaakt, het was superlekker! Ik ben zo blij met al deze recepten!
Lekker smaakje, vooral de combi geitenkaas en tomatensaus was verassend lekker. Heb er een salade en biefstukje bij gegeten. Zeker een aanrader :).
Kan ik dit ook een paar uur van te voren maken En dan de laatste 5 min, misschien iets langer zodat ze goed warm worden ?
Hi Dorry,
Dat zou moeten kunnen. Ik zou ze dan wel in de oven opwarmen en niet in de magnetron.
Groetjes,
Quint