Goulash met vlees en pompoen.

Koolhydraatarme goulash

Het is weer tijd voor een lekker en gezond koolhydraatarm diner recept. Dit keer hebben we een heerlijk herfstrecept gemaakt: koolhydraatarme goulash! Dit Hongaarse diner recept zie je vaak voorbij komen als soep, maar ook als stoofschotel. Wij hebben gekozen om de stoofschotel variant te maken. Dit heerlijke stoofpotje is super makkelijk om te maken. Even wat snijwerk, de pan op het vuur en dan 3 uur lang van de geuren genieten!

Goulash maken
Traditionele goulash wordt gemaakt van rundvlees, tomaten, paprika, bouillon, kruiden en aardappelen. We hebben het traditionele recept zo veel mogelijk gevolgd. Alleen de aardappelen zijn niet geschikt voor een koolhydraatarm of keto dieet. Deze hebben we daarom vervangen door pompoenblokjes. Deze blokjes hebben een neutrale smaak en lijken zowel qua vorm als structuur op aardappel. Een prima vervanger dus. Onze goulash bevat door deze kleine aanpassing slechts 8,7 gr koolhydraten per kom!

Tips
Met dit recept maak je 5 kleine of 4 grote kommen goulash. De goulash is super lekker om te eten met een royaal portie bloemkoolrijst. De restjes kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of eventueel invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme herfstrecepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Goulash met vlees en pompoen.

Koolhydraatarme goulash

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 14 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 200
  • Porties: 4 kommen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Hongaars

Ingrediënten

Schaal
  • 700 gr runderlappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr boter
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr pompoenblokjes, muskaat
  • 1 bouillonblokje rundvlees
  • 200 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl karwijzaad
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Smelt de boter in een stoofpan of hapjespan en voeg de stukjes vlees toe. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de gesneden uien en knoflook toe. Bak dit een paar minuten mee.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe aan het pan met het vlees. Bak ook dit een paar minuten mee. Voeg dan al roerend de tomatenpuree en kruiden toe aan de pan. Blus af met het water, bouillonblokje en tomatenblokjes.
  3. Voeg het laurierblaadje toe aan de pan en laat de goulash met de deksel op de pan 2,5 uur sudderen boven een laag vuur. Voeg na 2,5 uur sudderen de pompoenblokjes toe en laat dit ongeveer 30 minuten mee pruttelen, of totdat de pompoen gaar is.
  4. Verdeel de goulash na het sudderen in 4 porties en serveer eventueel met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom (1/4)
  • Calorieën: 401
  • Vetten: 23,5
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 34,8
Goulash met vlees en pompoen.

23 Reacties

  1. Karin Gravendeel

    NIET normaal zo lekker!!!!!!!






    Reageer
  2. Echt heel lekker ook wat chilipoeder aan toegevoegd. Heb een grote pan gemaakt omdat ik meer vlees had dus ook 2 uien 3 paprika,s beetje op gevoel zodat we er 2 dagen van kunnen eten. Water heb ik op laatst toegevoegd toen ik zag dat het wel erg dik was maar ook op gevoel. Hoop dat ik af ga vallen met toch lekker te eten. En idd heb geen lekkere trek nu ik dit doe heb steeds een verzadigd gevoel. Maar wel even van allerlei kruiden inslaan.






    Reageer
  3. Al vaker gemaakt,echt super lekker!
    Staat nu te pruttelen voor morgen!
    Altijd lekkerder als je het dag van te voren maakt!
    Dankjewel voor dit heerlijke recept!






    Reageer
  4. Nu de winter weer in aantocht is gebruiken komt de stoofpan weer vaker uit de kast, dus nu eens deze goulash geprobeerd. Goed gelukt alleen erg flauw, maar dat is makkelijk op te lossen door een goede snuf chilipoeder toe te voegen. Verrast door de pompoen, zeker voor herhaling vatbaar!






    Reageer
  5. Klinkt heerlijk. ik ga hem straks maken voor morgen. Ik ga ipv pompoen, knolselderij gebruiken, minder KHD (kom niet aan de muskaatpompoen hier… ::) ) en net zo lekker vind ik.






    Reageer
  6. De voedingswaarde kan niet kloppen. Pompoen is 7 g koolhydraten per 100 g en tomatenblokjes 5.7. En dan nog de ui en de paprika. Dit gerecht is minstens 15 koolhydraten per portie.

    Reageer
    • Hi Debby!

      Bedankt voor je berichtje. Voor onze recepten kiezen we altijd producten uit met zo weinig mogelijk koolhydraten. Zo bevat muskaat pompoen van bijv de AH, slechts 2 gr koolhydraten per 100 gr en kun je ook tomatenblokjes vinden met 4 gr koolhydraten per 100 gr (bio tomatenblokjes). Check dus altijd goed de labels, voordat je iets koopt!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  7. Het is een heerlijk recept. Ik laat er de pompoen uit maar daar smaakt ie niet minder om. Ik heb hem nu gemaakt ook om in te vriezen. Jamjam






    Reageer
  8. Dit was echt een smakelijk recept. Heb het met bloemkoolrijst geserveerd. Zal nog op onze borden verschijnen.






    Reageer
  9. Heerlijk gerecht. Heb zelf runderpoulet gebruikt. Iedereen heeft gesmuld.






    Reageer
  10. In één woord; HÉÉRLIJK!!






    Reageer
  11. We hebben er van genoten hoor. Was niet te dun gewoon heerlijk.
    Heb nog 1 portie over dus morgen lekker makkelijk, had er bloemkoolrijst bij gedaan, goed idee. 👍






    Reageer
  12. Wat een overheerlijk recept is dit zeg. We gaan dit absoluut vaker maken. Echt een aanrader.






    Reageer
  13. Monique van de pavert

    Heerlijk is dit gerecht , vooral in de herfst/winter periode.
    Ik heb er bloemkoolpuree bij gegeten, echt een aanrader..

    Reageer
  14. Het was heerlijk, maar bij mij was het wel echt een soep geworden. Wat heb ik verkeerd gedaan?






    Reageer
    • Hi Chantal,

      Je kunt de goulash aan het eind even 15 min zonder deksel laten sudderen, zo verdampt er wat vocht en wordt de goulash dikker.

      Groet,

      Quint

      Reageer
    • Hoi Chantal,
      Ik heb de 200ml water niet gebruikt. Het is vochtig genoeg. Wil je hem daarna nóg dikker dan een beetje inkoken. Wél de moeite om nog eens te proberen. Ik heb hem al 2x gemaakt. Zó lekker!
      Succes!

      Reageer
  15. Wat een heerlijke goulash…wat extra chilipoeder erbij om het nog pittiger te maken…gesmuld!!..
    Dit gaan we vaker eten.

    Reageer
  16. Het was heerlijk. Het hele gezin heeft er lekker van gegeten 😃👌






    Reageer
  17. het is zo lekker als extra nog 150 gran champions gedaan gelijk met de paprika blokjes
    heerlijk bedankt voor dit super recept Quint

    Reageer
    • Goulash is pas Goulash met tomaten, maar ik kan niet tegen tomaten. Weet iemand een goede vervanger?

      Reageer
  18. COBY verkamman

    Wat een heerlijke goulash, we hebben gesmuld🤗.
    Dit gaat echt vaker op tafel deze winter, en makkelijk te maken👍🏻.
    Oh ja, ook de helft ingevroren, voor de makkelijke dag😜






    Reageer
  19. Dit is zooooo lekker!! Deze ga ik zeker vaker maken. Het hele gezin heeft ervan gesmuld

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*