De feestmaand is aangebroken! Het is weer tijd voor heerlijke smaken, geuren en gezelligheid. De komende tijd zullen wij speciale feestrecepten delen op onze site. We beginnen de reeks met heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije kerstkoekjes. Deze koekjes zijn super leuk om samen te maken, bijvoorbeeld met de kinderen of een vriend(in).
Kerstkoekjes maken
De basis voor deze kerstkoekjes bestaat uit amandelmeel, kokosmeel en boter. Daarnaast zijn ze gezoet met de natuurlijke zoetstof erythritol. Door het gebruik van xanthaangom, behouden de koekjes een fijne structuur tijdens het bakken. Verder hebben we de koekjes gekruid met de speciale speculaaskruiden mix van Green Gypsy Spices. Deze kruidige mix geven de koekjes een heerlijke smaak en verspreiden een gezellige kerstgeur in huis.
Tips
Deze koekjes hebben we gemaakt met speciale kerstvormpjes. Je kunt echter ook een klein klas gebruiken om koekjes uit te steken. worden. De koekjes bewaar je het beste in een afgesloten trommel buiten de koelkast. Ze blijven dan krokant en vers. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.
Koolhydraatarme kerstkoekjes
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 24
- Totale tijd: 44
- Porties: 16 koekjes 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
Koekjes
- 175 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 150 gr roomboter, ongezouten
- 1 ei (M)
- 1 tl xanthaangom
- 1 tl bakpoeder
- 65 gr erythritol
- 2 el Speculaas kruidenmix
- snufje zout
Glazuur
- 50 gr Sukrin Icing
- 1/2 eiwit van een ei
- 1/2 tl citroensap
Bereidingswijze
- Haal de roomboter uit de koelkast en laat het even zacht worden. Voeg de boter vervolgens toe aan een mengkom en klop dit samen met een ei en de erythritol luchtig. Voeg daarna de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, xanthaagom, speculaas kruidenmix en het snufje zout toe en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar.
- Kneed eventueel nog even met de handen goed door elkaar. Leg het deeg op een stuk huishoudfolie en wikkel dit in. Laat het deeg minimaal 60 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en haal het deeg uit de koelkast. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller tot een dikte van 1 cm.
- Steek de vormpjes uit het deeg met kerstvormpjes of andere koekjesvormpjes. Gebruik een spatel om de koekjes te verplaatsen naar de bakplaat. Herhaal dit todat je ca. 16 grote koekjes hebt gevormd.
- Leg 8 kerstkoekjes op de bakplaat en bak ze voor 12 minuten in de oven. Leg de overige 8 op een bord en zet terug in de koelkast. Na 12 minuten haal je de koekjes uit de oven en laat ze buiten de oven volledig afkoelen. Bak nu de overige 8 koekjes voor 12 minuten. Ook deze laat je buiten de oven afkoelen.
- Als de koekjes zijn afgekoeld kun je beginnen met het maken van de glazuur. Zeef de Sukrin Icing boven een mengkom en voeg al roerend het eiwit en de citroensap toe aan de kom.
- Als de glazuur nog te dun is voeg je wat meer Frost toe. Schep het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes. Het glazuur wordt snel hard en daarna kun je er lekker van smullen!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje (1/16)
- Calorieën: 150
- Vetten: 14,3
- Koolhydraten: 0,8
- Eiwitten: 3,6
Nooit eerder een koolhydraatarm koekje gegeten wat zo lekker was! Gingerbread (kerstkruiden) wel kruiden zelf gemaakt.
Echt heel erg lekker
Zoals vrijwel ieder recept dat ik geprobeerd heb: heerlijk! Gemakkelijk te maken met producten die ik (als heuse lowcarb-chef) al in huis heb. Alleen de kruiden heb ik zelf toegevoegd. Smaak en structuur was heerlijk, deze ga ik vaker maken!