Jam gemaakt van chiazaad en frambozen.

Suikervrije frambozen chia jam

Volg je een keto of koolhydraatarm dieet en wil je graag een koolhydraatarm broodje of cracker beleggen met iets zoets? Dan is deze zelfgemaakte suikervrije frambozen chia jam perfect! Deze heerlijke zoete jam maak je met slechts 3 ingrediënten. Super lekker, voedzaam en gezond.

Chia jam, hoe maak je dat?

Het belangrijkste onderdeel van chia jam is zoals de naam al doet vermoeden: chiazaad. Deze kleine zaadjes hebben een lekker smaak en een gelerende werking. De zaadjes binden met vloeistof, waardoor het opzwelt en een gelei structuur krijgt. Ideaal om jam mee te maken dus! We hebben onze chia jam gemaakt van frambozen. Je kunt echter ook een andere fruitsoorten gebruiken, zoals aardbeien of een mix van bosvruchten.

Tips
Geen fan van pitjes? Haal de ingekookte frambozen dan even door een zeef, zo haal je de pitjes uit de jam zonder in te leveren op smaak. Je kunt de chia jam ca. 4 tot 5 dagen in de koelkast bewaren. De jam is lekker op een broodje, cracker, maar ook heerlijk door de yoghurt of kwark! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jam gemaakt van chiazaad en frambozen.

Suikervrije frambozen chia jam

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 105 gr 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Voeg de verse of diepvries frambozen samen met de erythritol toe aan een steelpan. Zet de steelpan op het vuur en laat de frambozen ca. 5-10 minuten al roerend sudderen boven een laag vuur. Roer na het sudderen nog eens goed door de pan, om alle frambozen ‘stuk’ te maken.
  2. Liever geen pitjes in je chiazaad? Giet het mengsel dan door een vergiet en doe het sap weer terug in de steelpan. Voeg dan al roerend de chiazaadjes toe en laat dit ca. 1 minuut al al roerend op het vuur staan.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen tot kamertemperatuur. Roer vervolgens nog eens goed en schep de jam dan in een weckpot. De chia jam is ca. 4 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 15 gr (1/7)
  • Calorieën: 25
  • Vetten: 1
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 0,9
Jam gemaakt van chiazaad en frambozen.

5 Reacties

  1. Vandaag met verse aardbeien gemaakt , fantastisch! Even wat zoets op brood of cracker is zeker fijn.






    Reageer
  2. Al een aantal keren gemaakt met frambozen.. echt heel lekker 😋. Vandaag gemaakt met aardbeien






    Reageer
  3. Zo lekker en makkelijk te maken! Ik doe het op een kha broodje met huttenkäse en jam.






    Reageer
  4. Eerst met bosbessen gemaakt, maar dat vond ik niet zo’n succes. Daarna met aardbeien en die was heerlijk, vooral in de kwark.






    Reageer
  5. Ik heb de jam met aardbeien gemaakt. En ook iets citroensap toegevoegd voor lekkere frisse smaak. Snel en zeer eenvoudig recept. Bedankt.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*