Kwarkbollen met blauwe bessen.

Koolhydraatarme kwarkbollen

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw bakrecept! Dit keer hebben we heerlijke kwarkbollen gemaakt. Een kwarkbol is een zoet en luchtig cakeje gemaakt van kwark en gevuld met fruit. Het is een heerlijke lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Met dit recept maak je koolhydraatarme en glutenvrije kwarkbollen.

Kwarkbollen maken
Kwarkbollen zijn super simpel om te maken. De basis voor de bollen is amandelmeel en kwark. Wij hebben gekozen voor een magere kwark met een appel-kaneel smaakje. Je kunt echter ook een ander smaakje kiezen of naturel kwark. Verder hebben we bollen extra gekruid met speculaaskruiden en psylliumvezels toegevoegd voor een verbeterde structuur. Even alle Ingrediënten mengen, de oven in en klaar zijn je kwarkbollen!

Tips
Met dit recept maak je 8 kwarkbollen, je kunt ze het beste bewaren in de koelkast of per stuk invriezen. Je kunt de blauwe bessen eventueel vervangen door frambozen en de Optimel kwark appel-kaneel door een andere kwarksmaak of neutrale kwark. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack receptenof ons recept voor een koolhydraatarme kwarkcake.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kwarkbollen met blauwe bessen.

Koolhydraatarme kwarkbollen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 8 kwarkbollen 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediënten behalve de blauwe bessen toe aan een grote kom. Mix de inhoud van de kom met een elektrische mixer tot een luchtig en romig beslag.
  2. Snijd de blauwe bessen met een klein mesje door de helft en spatel dit door het beslag. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel het beslag in 8 hoopjes op het bakpapier.
  3. Bak de kwarkbollen ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze na het bakken volledig afkoelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kwarkbol (1/8)
  • Calorieën: 146
  • Vetten: 11,1
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 7,1
Kwarkbollen met blauwe bessen.

14 Reacties

  1. Super makkelijk om te maken en ze smaken lekker!
    Ik had het gemaakt met citroenkwark, maar ik kan me voorstellen dat ze nog lekkerder zijn met appel-kaneelkwark. Heerlijk zo voor het begin van de herfst. Ik had er geen blauwe bessen in en miste deze ook niet.






    Reageer
  2. Ik snij ze doormidden. heel klein beetje jam erop, JAMMIE!! 😋

    Reageer
  3. Hoi Anne,
    Even een vraag van mij over het aantal koolhydraten per bol, 2,6.
    Waar is dit op gebaseerd? Er zit namelijk 40 gram Erythritol in, dit is 40 gram koolhydraten, en 75 gram blauwe bessen die 10,5 gram koolhydraten bevatten. 50,5 gram koolhydraten delen door 8 bollen geeft het getal 6,3 gram per bol, bijna 3 keer zoveel.

    Reageer
    • Hi Rob,

      We rekenen altijd met netto koolhydraten. Erythritol bevat inderdaad 100 gram koolhydraten per 100 gram, maar hierven is 100 gram polyolen. Deze polyolen hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel en tellen we dus niet mee (netto koolhydraten = totaal koolhydraten – polyolen).

      Reageer
    • Top!, dank voor jouw reactie Quint, is mij nu duidelijk

      Reageer
  4. Ik kon geen appelkaneelkwark vinden en heb in plaats daarvan vanillekwark gebruikt. Ze zijn heel goed gelukt en smaken heerlijk!! Gelijk maar een dubbele hoeveelheid gemaakt 😉.






    Reageer
  5. Ik heb deze vandaag gemaakt en ze zijn verrassend lekker. Ik ga ze zeker nog vaker maken.
    Een toefje verantwoorde slagroom erbij maakt het nog lekkerder.

    Reageer
  6. Ik heb ze net gemaakt.
    ze zijn heerlijk.
    Top recept.






    Reageer
  7. Heerlijke bollen
    Ik heb het recept iets aangepast waardoor ze wat smeuïger zijn en iets groter worden na het bakken.
    Het recept x drie
    Extra Toevoegen: 1 ei, twee eetlepels griekse yoghurt, het beetje optimel kwark wat achter blijft, iets meer bakpoeder en bosbessen
    Hetelucht op 165 en ongeveer 22 min
    30 is echt te lang






    Reageer
  8. Met gewone kwark zijn ze redelijk smaakloos, volgende keer neem ik met een smaakje. Structuur is prima. Baktijd klopte voor mij niet, 20 min was lang zat.






    Reageer
  9. S. van Rijswijk

    Gisterenavond gemaakt en prima gelukt. Smakelijk tussendoortje.






    Reageer
  10. Dit recept net gemaakt en blijft zoals de meeste low carb baksels klef en compact.
    Lijkt in niets op kwark bollen ..helaas.






    Reageer
    • Heb je wel het volledige recept goed gevolgd?
      Bij mij waren ze echt heerlijk luchtig en zeker voor herhaling vatbaar👍🏻
      Had er wel iets extra bakpoeder en extra bosbessen aan toegevoegd

      Reageer
  11. Lekkere voedende hap voor tussendoor. Kan alleen de appel-kaneel kwark niet vinden, maar met de optimel vanille smaak ook heerlijk. Ik heb altijd een zak bevroren zomerfruit in de vriezer liggen, top!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*