Taart met rabarber.

Koolhydraatarme rabarbertaart

Deze koolhydraatarme rabarbertaart moet je echt proberen! Rabarber is een vergeten groente met een lekker friszuur smaakje. Dit maakt het ideaal om te gebruiken in zoete bakrecepten, zoals dit heerlijke crumble taartje. Daarnaast bevat rabarber slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram. Dit maakt het misschien wel de meest geschikte groente / fruit om koolhydraatarme taart mee te maken!

Rabarbertaart ‘upside down’ maken
We hebben gekozen om onze rabarbertaart ‘upside down’ te maken. Dit betekent dat we de springvorm eerst met de crumble topping bekleden, dan de vulling toevoegen en ten slotte de bodem (precies andersom dus). Na het bakken draai je de taart om. Hierdoor trekken de sappen van de rabarber niet in de bodem, maar in de crumble. Zo blijft bodem lekker krokant en krijg je een zoete en zachte crumble.

Tips
De combinatie van friszure rabarber met een zoete crumble en krokante bodem maakt dit een heerlijk zomers taartje. Let wel goed op dat je mooie rode rabarber koopt. Hoe groener de rabarber hoe zuurder. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Taart met rabarber.

Koolhydraatarme rabarbertaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Crumble


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een kom en kneed het met de handen of met een mixer met deeghaak tot een samenhangend deeg.
  2. Breek 100 gram van de deegbal af en voeg dit toe aan een kom. Voeg hier ingrediënten voor de crumble toe aan de kom. Gebruik je handen om er crumble deeg van te maken.
  3. Maak de rabarber schoon on onder de kraan en snijd de onderkanten eraf. Snijd de rabarber vervolgens in dunne plakken en voeg toe aan een schaaltje.
  4. Voeg de gesmolten boter, erythritol en xanthaangom toe aan de rabarber en meng dit goed door elkaar.
  5. Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel de crumble over de bodem en voeg de rabarber gelijkmatig toe.
  6. Leg je deegbal op een vel bakpapier en leg hier een stuk bakpapier bovenop. Rol het deeg met een deegroller uit ter grootte van de springvorm. Leg het deeg op de rabarber en druk licht aan.
  7. Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Dek vervolgens de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie en bak dan nog eens 10 minuten in de oven. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Keer de taart om op een snijplank. Laat nu volledig afkoelen. Serveer een stukje taart eventueel met opgeklopte slagroom.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 226
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 2,3
  • Vezels: 4,8
  • Eiwitten: 7,2

 

Taart met rabarber.

7 Reacties

  1. Het is een super lekkere taart . Ik heb wel 500 gram rabarber gebruikt en heb de kruimels er bovenop gedaan . Is heel goed gelukt en ziet er ook mooi uit .Dank je wel voor dit heerlijk recept.






    Reageer
  2. Esther Donkers-Verhoeven

    Vandaag deze taart gemaakt. De smaak was echt heel lekker. Ik heb zelf rabarber in mijn tuin staan en de taart gemaakt voor 2 gasten met een glutenvrij en een gast met een koolhydraatarm dieet. Voor de andere gasten had ik andere notenkoek gebakken. De rabarbertaart was helemaal op 😂. De crumble werkte en was na omkeren helemaal platgedrukt. Omkeren had volgens mij totaal geen meerwaarde. De volgende keer ga ik er wel meer rabarber in doen en de crumble er gewoon los bovenop leggen.






    Reageer
  3. Heb de taart gemaakt . Heel lekker maar de bodem blijft niet heel. Heb de juiste hoeveelheden gebruikt maar de bal bleef niet plakken en brokkelde af . Hoe kan ik dit vermijden?

    Reageer
  4. Ziet er super uit. Kan je het invriezen, ben maar alleen dus beetje veel puntjes;-)

    Reageer
    • Hi Eveliene,

      Je kunt de taart prima invriezen. Beste per 1 of 2 puntjes, zodat je het makkelijk kunt ontdooien 🙂

      Reageer
      • Super dank je wel gisteren ook gelijk bestelling geplaatst in jullie web winkel veel keuze zeg en makkelijk, zo kan ik jullie recepten nog beter gebruiken, en heb ik het juiste aantal KH top






        Reageer
  5. Vandaag gemaakt en het is zoooo lekker. Alleen ziet het er niet zo uit als de foto. De crumble is plat gedrukt en daardoor niet kruimelig.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*