Een gezond ontbijtje met een feestelijk uiterlijk, wie wil dat nou niet? Zelfs met weinig tijd in de ochtend kun je dit ontbijtje op tafel zetten. Je kunt het zelfs de avond ervoor maken zodat je in de ochtend niets meer hoeft te doen. Deze trifle maken we met yoghurt, frambozen en een home made granola. Bomvol eiwitten, vezels en vetten!
Ontbijt trifle maken
Met je ontbijt kan het nog wel eens een uitdaging zijn om aan je benodigde eiwitten te komen. Met alleen yoghurt en wat koolhydraatarme granola komen we lang niet uit de op juiste hoeveelheid eiwitten van minimaal 25 gram. We geven vaak de tip om de yoghurt te mengen met een portie eiwitpoeder, maar soms heb je niet zo zin in de overheersende smaak van de eiwitpoeder. Door het maken van deze granola heb je de yoghurt puur zoals je hem kent, maar verwerk je de eiwitpoeder in de granola. Je kunt variëren met de pitten, noten en zaden, maar neem het lijnzaad en chiazaad als basis omdat deze veel omega 3-vetzuren bevatten. Andere zaden bevatten in verhouding meer omega 6-vetzuren en dit wil je graag in balans houden.
Tips
Als basis kun je volvette yoghurt of kwark gebruiken, maar kokosyoghurt is ook een goede optie. In plaats van frambozen kun je ook ander fruit gebruiken. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.
Koolhydraatarme ontbijt trifle
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
Yoghurt
- 160 gr volle yoghurt of kwark
- 75 gr verse frambozen
Granola
- 15 gr (vegan) eiwitpoeder
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaad, heel
- 1 el zonnebloempitten
- 0,5 el pompoenpitten
- 1 el kokossnippers
- 15 gr walnoten, ongebrand
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1,5 el kokosolie
Bereidingswijze
- Pak een bakje en doe hierin alle droge ingrediënten voor de granola, behalve het eiwitpoeder .
- Zet een steelpannetje op middellaag vuur en verwarm hierin de kokosolie. Als de kokosolie gesmolten is voeg je het zadenmengsel toe.
- Meng goed en laat een paar minuten bakken. Voeg het eiwitpoeder toe en roer goed. Laat 5 minuten op zacht vuur bakken. Roer een keer na 2,5 minuut. Haal het steelpannetje van het vuur en schep de granola over in een bakje en laat afkoelen.
- Pak een glas en schep hier 80 gram yoghurt in. Druk drie frambozen in de yoghurt en schep de helft van het granola mengsel op de yoghurt laag. Leg drie frambozen op de granola en schep de volgende 80 gram yoghurt in het glas. Voeg nu de laatste laag granola toe en top af met wat verse frambozen.
- Serveer en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 699
- Vetten: 51,2
- Koolhydraten: 14,9
- Vezels: 14,5
- Eiwitten: 33,6
Wat een traktatie zeg. Ipv frambozen heb ik aardbeien gebruikt en met kokosyoghurt.
Dit is één van mijn favorieten. Heerlijk! Granola, die je gewoon in een pannetje maakt, super. Ik maak deze granola ook wel eens tussendoor. Het is ook nog eens lekker en goed voor je. Topper hoor.