Een pastagerecht uit de oven is net iets anders dan een standaard pasta uit de pan. Het is vooral prettig als je laat thuis bent. Je de schotel namelijk al een dag van tevoren bereiden, zodat je het de volgende dag alleen nog even in de oven hoeft te zetten. Deze ovenpasta maken we met tonijn, mozzarella en groenten. Simpel, gezond en verantwoord genieten!
Welke koolhydraatarme pasta heb ik nodig?
Voor deze makkelijke ovenpasta heb je maar weinig kookervaring nodig. We gebruiken in plaats van reguliere tarwe pasta, koolhydraatarme penne van FeelingOK uit onze webshop. Deze pasta is gemaakt van tarwe-eiwit, tarwevezels en een klein beetje tarwebloem. Hierdoor bevat de pasta ongeveer 79% minder koolhydraten dan reguliere pasta. De pasta kook je even kort in een pannetje met water en verwerk je daarna in de ovenschotel.
Ovenpasta maken
De basis voor deze ovenpasta is de koolhydraatarme penne. Deze vullen we aan met tonijn uit blik. Kies voor de tonijn op basis van olijfolie. Tonijn bevat van zichzelf weinig vet en zoals jullie wel weten, hebben we vetten nodig voor energie. Vermijdt de variant op basis van zonnebloemolie, dit soort vet willen we liever niet gebruiken. Voor de saus gebruiken we gezeefde tomatensaus met kruiden. Je kunt ook verse tomaten gebruiken en hier een saus van maken. Verder gebruiken we nog rode ui, knoflook, courgette en doperwten. Je kunt variëren met de groenten. Heb je bijvoorbeeld nog wat restjes paprika of broccoli, dan kun je dit ook gebruiken.
Een echte pasta is natuurlijk niet af zonder kaas. We gebruiken in dit recept mozzarella. De mozzarella voegen we pas toe voordat het de oven in gaat. De pasta krijgt dan een idee van een lasagne door de gesmolten kaas bovenop. Je kunt de mozzarella ook vervangen door Parmezaanse kaas of geraspte kaas.
Tips
In dit recept voegen we doperwtjes en courgette toe als groente. Je kunt ook andere groente toevoegen, zoals broccoli of prei. Kook of bak de groente eerst even kort voor. Zo weet je zeker dat ze gaar uit de oven komen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel of pasta recepten.
Koolhydraatarme ovenpasta met tonijn
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 35
- Totale tijd: 45
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 80 g FeelingOK penne optimize
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 75 g doperwten, uit diepvries
- 300 g passata (gezeefde tomaten)
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- zout en peper naar smaak
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum of oregano
Bereidingswijze
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de rode ui en knoflook fijn.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Giet de pasta af m.b.v. een vergiet en spoel af met koud water.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe
- Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Na 1 minuut voeg je ook de courgette, rode ui en doperwten uit de diepvries toe.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatensaus en kruiden toe en meng goed. Laat de tonijn uitlekken en bak dit kort mee in de saus. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
- Haal de pan van het vuur en pak een ovenschaal. Schep de pasta en saus in de ovenschaal en scheur stukjes van de mozzarella af en leg dit over de pasta heen.
- Zet de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de oven of totdat de mozzarella goed gesmolten is. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel over twee borden. Garneer met wat verse basilicum of oregano. Je kunt er eventueel groene salade bij serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 486
- Vetten: 22,6
- Koolhydraten: 22,7
- Vezels: 17,9
- Eiwitten: 39,9
Net samen met mijn vrouw verorberd, heerlijk recept. In plaats van mozerella heb ik burrata gebruikt, jammie