Ontbijttaartje met granola bodem

Ontbijttaartje met granola

Met dit ontbijttaartje met granola bodem begin je de dag met een klein feestje. We hebben een standaard ontbijtje van yoghurt met granola omgetoverd in een lekker en gezond taartje. Van de granola maak je een krokante bodem en de yoghurt-vulling maak je stijf met een klein beetje gelatine of agar-agar. Dit taartje maak je makkelijk de avond van tevoren klaar, zodat je de volgende ochtend alleen het taartje uit de koelkast hoeft te halen.

Ontbijttaartje met granola bodem maken

Een taartje is niet compleet zonder een lekkere bodem. In dit recept hebben we gekozen om een bodem te maken van keto granola. Deze kun je kant-en-klaar kopen in onze webwinkel of zelf maken met ons granola recept. Granola bevat vaak veel noten en levert veel vezels en andere voedingsstoffen. De granola malen we fijn en door een klein beetje roomboter en een eiwit toe te voegen bind je de bodem. De vulling houden we lekker simpel. We gebruiken Griekse yoghurt, bosvruchten en een klein beetje gelatine voor de binding. Als de vulling stijf is geworden in de koelkast, kun je de laatste laag maken. Dit is een simpele laag met alleen diepvries bosvruchten, wat zoetstof, water en een gelatine blaadje. Mocht je echt een stijve laag willen zoals daaronder, voeg je er een extra gelatine blaadje bij, met 1 gelatine blaadje is het stijf genoeg dat het er niet af loopt. Zo kun je makkelijk en snel voor een aantal dagen je ontbijt voorbereiden!

Tips
Voor dit taartje hebben we zelf onze eigen Lowcarbchef granola gebruikt. Je kunt ook zelf granola maken met ons eigen recept voor koolhydraatarme granola. Weeg de granola dan goed af. De taartjes maak je in tartelette vormpjes van 8 tot 10 cm doorsnee. Gebruik bij voorkeur vormpjes met een losse bodem, zodat je ze makkelijk uit kunt steken. De taartjes blijven zeker 2 dagen goed in de koelkast. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart en ontbijt recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ontbijttaartje met granola bodem

Ontbijttaartje met granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 3 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 6 taartjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Dessert

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

  • 400 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 100 gr diepvries blauwe bes en framboos
  • 40 gr erythritol poedersuiker
  • 4 gelatineblaadjes

Topping

  • 100 gr diepvries blauwe bes en framboos
  • 50 ml water
  • 20 gr erythritol poedersuiker
  • 1 gelatine blaadje
  • verse vruchten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Maal vervolgens de granola fijn in een keukenmachine. Meng de granola met de gesmolten roomboter, het eiwit, de ery-poeder, de kaneel en het zout.
  2. Vet 6 tartelette vormpjes (10 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het mengsel op de bodems en druk dit goed aan. Zet de bodem voor 10 tot 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Doe voor de vulling de bosvruchten samen met de ery-poeder in een steelpan en laat dit voor 2 minuten koken. Voeg dan de gelatine blaadjes al roerend eraan toe. Roer tot het gesmolten is, daarna zet je het vuur uit. Pureer de bosvruchten nu met een staafmixer tot een glad geheel.
  4. Doe de Griekse yoghurt in een mengkom. Zeef de bosvruchten gelei erboven en druk met een lepel al het vocht door de zeef. Mix met een elektrische mixer de vulling goed door. Verdeel daarna over de bodems en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Week de gelatine voor de topping in koud water. Maak nu de bosvruchten topping door de bosvruchten samen met het water en de ery-poeder in een steelpan op te warmen. Laat dit 2 minuten koken.
  6. Knijp dan de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan het pannetje. Zet het vuur uit en laat weer afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel daarna de topping over de taartjes en zet nog eens 30 minuten in de koelkast. Serveer de taartjes eventueel met vers fruit.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 taartje
  • Calorieën: 301
  • Vetten: 25,2
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 5,3
  • Eiwitten: 9,2
Ontbijttaartje met granola bodem

4 Reacties

  1. De enige kleine smaak die het heeft is de kaneel in de bodem. Verder smaakt het echt naar niks.






    Reageer
  2. Wat is dit een heerlijk recept. Zelf heb ik het in een taartvorm 22cm doorsnede gemaakt. Kan je zo serveren bij een high tea of als feestelijk dessert of gewoon omdat het heel lekker is als ontbijt of dessert.






    Reageer
  3. kan ik deze ontbijttaartjes ook invriezen?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*