Niet iedereen heeft altijd behoefte aan een zoet ontbijt. Daarom hebben we dit keer een lekker hartig koolhydraatarm ontbijtje gemaakt: een eiwrap! We maken deze wrap van ei met een vulling van gegrilde courgette, paprika en cottage cheese. Het bevat een ruime hoeveelheid eiwitten voor de verzadiging en de vetten zorgen voor een stabiele bloedsuiker. Een perfect ontbijtje om de dag goed mee te beginnen!
Eiwrap maken
Een eiwrap is eigenlijk een omelet, maar dan vullen we het als een wrap. We gebruiken in dit recept 2 eieren en 1 eigeel. Je kunt ook drie eieren gebruiken als je wat extra eiwitten wilt toevoegen. Gebruik het eiwit anders voor een ander lekker recept. We bakken de omelet in roomboter. Zo voeg je gelijk wat extra gezonde vetten toe en de omelet krijgt hier een mooie kleur en goede smaak van.
De vulling van de eiwrap is met cottage cheese. Cottage cheese is gemaakt van koemelk en is een jonge, ongerijpte kaas dat veel eiwitten bevat. Wist je trouwens dat cottage cheese en hüttenkäse eigenlijk twee dezelfde producten zijn, maar dan met een andere naam? Vaak is hüttenkäse duurder dan cottage cheese terwijl er geen verschil in de producten zit. Kijk is in jouw supermarkt of je beide producten ziet staan en wat het prijsverschil is.
Tips
We gebruiken in dit recept rode puntpaprika en courgette. Je kunt variëren met de groente die je in huis hebt. Je kunt in principe alles grillen, maar pas op met de koolsoorten. Dit kan zwaar vallen op een nuchtere maag. Bekijk voor meer inspiratie ook onze eiwrap met zalm en roomkaas of andere ontbijt of lunch recepten.
Eiwrap met gegrilde groente en cottage cheese
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 25
- Porties: 1 eiwrap 1x
- Categorie: Ontbijt, Lunch
Ingrediënten
- 1/2 courgette
- 1/2 rode puntpaprika
- 1 el olijfolie
- 1 el verse peterselie
- 2 eieren
- 1 eigeel
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 el boter
- 100 g cottage cheese / hüttekäse
- 1/2 el citroensap
- 1/2 tot 1 tl chilivlokken
- handje veldsla
- zout en peper
Bereidingswijze
- Was de courgette en paprika. Snijd over de lengte in dunne plakjes en besprenkel met peper, zout en olijfolie. Snij de verse peterselie fijn en zet opzij. Zet een grillpan op middelhoog vuur en gril de courgette en paprika beetgaar. Zet daarna even opzij.
- Splits 1 ei en voeg aan de kom met het eigeel de rest van de eieren toe. Klop los en breng op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper. Verwarm een el boter in een koekenpan boven middelhoog vuur.
- Schenk de eieren in de pan en zet even de deksel op de pan. Draai na 2 minuten de omelet om en bak nog even aan de andere kant. Meng ondertussen de cottage cheese met het citroensap, verse peterselie en chilivlokken.
- Haal de eiwrap uit de pan en leg op een bord. Schep de cottage cheese en groente op de eiwrap. Voeg de veldsla toe en rol de wrap op. Zet er eventueel een prikkertje in, om de wrap bij elkaar te houden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 eiwrap
- Calorieën: 488
- Vetten: 35,1
- Koolhydraten: 8,6
- Vezels: 1,7
- Eiwitten: 33,8
Het was een heerlijk lunch gerecht, zeker voor herhaling vatbaar!