De weken vliegen voorbij! Morgen start alweer de 3de week van het nieuwe jaar. Ik hoop dat alles goed met je gaat en de eerste reeks weekmenu’s van het nieuwe jaar, je een beetje hebben geholpen met het plannen van je maaltijden. We doen ons best om de weekmenu’s nog beter te maken en hebben daarom deze week een poll gehouden onder onze volgers op Instagram. Hieruit bleek dat veel van jullie voor het ontbijt en de lunch altijd 1 portie maken (alleen voor jezelf). Bij het diner is dit meer wisselend, maar gemiddeld zijn dit 2 porties en eet er ook iemand anders mee. Veel van onze oude recepten zijn gebaseerd op 4 personen. We zullen in de toekomst vaker eenpansgerechten maken en gebruiken in onze menu’s. Mocht er wel een recept in zitten waarmee je meer porties maakt. Dan kun je ervoor kiezen om deze de volgende dag als lunch mee te nemen of het recept te halveren. Net wat je zelf het prettigst vindt!
Het Lowcarbchef weekmenu, uitgelegd
Ons weekmenu is ingedeeld in 3 eetmomenten (ontbijt, lunch en diner). We geven voor deze 3 eetmomenten voor elke dag van de week suggesties voor maaltijden. We proberen zoveel mogelijk een variërend menu samen te stellen, maar het moet ook praktisch blijven. We zullen daarom vaker gebruikmaken van restjes, die we de volgende dag opeten. Zo sta je minder vaak in de keuken en kun je het menu ook gebruiken als je doordeweeks een keer wat minder tijd hebt om te koken. Verder staan er geen tussendoortjes in het menu. Wij zijn van mening dat het beter is om zo min mogelijk tussendoortjes te eten. Zo krijg je lichaam voldoende rust tussen de eetmomenten om het eten te verteren. Eet liever iets meer van je hoofdmaaltijd, zodat je langer verzadigd bent en geen behoefte hebt aan tussendoortjes.
Zijn tussendoortjes helemaal niet toegestaan?
Wij raden aan om het aantal tussendoortjes zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent echter niet dat het niet is toegestaan. Als je een keer te weinig ontbijt, lunch of diner hebt gemaakt, kan het zo zijn dat je tussen je maaltijden behoefte hebt aan een tussendoortje. In dit geval is het niet erg om een tussendoortje te nemen. Kies dan wel voor een gezond en vullend tussendoortje. Goede voorbeelden zijn: een handje ongezouten noten, bakje yoghurt of kwark met zelfgemaakte granola of snoepgroente met een roomkaasdip of notenpasta. Als je veel onderweg bent kan het handig zijn om een kant-en-klare keto reep mee te nemen. Daarnaast geven we elke week een suggestie voor een bakrecept dat je kunt maken. Deze kun je bijvoorbeeld in het weekend maken, portioneren en invriezen. Zo heb je altijd een lekker koolhydraatarm tussendoortje in huis.
Weekmenu (16 jan t/m 22 jan)
Ontbijt | Lunch | Diner | |
---|---|---|---|
Maandag | Schaaltje Griekse yoghurt 10% vet met keto granola en frambozen | 2 Lowcarbchef of WeCare wraps belegd met roomkaas of pesto-mayonaise, rucola en gerookte zalm of kipfilet | Ovenschotel met sperziebonen met stukje vlees, vis of vega alternatief naar keuze |
Dinsdag | 2 Koolhydraatarme bolletjes met kaas of gekookt eitje | Witlofsalade met ei en oude kaas | Koolhydraatarme plaatgroente met stukje vlees, vis of vega alternatief naar keuze |
Woensdag | Schaaltje Griekse yoghurt 10% vet met keto granola en frambozen | 2 Koolhydraatarme bolletjes met kaas of gekookt eitje | Koolhydraatarme plaatgroente met stukje vlees, vis of vega alternatief naar keuze |
Donderdag | Schaaltje zadenpap | Koude pasta salade met pesto | Andijviestamppot met gehaktballetjes |
Vrijdag | Chiapudding met blauwe bessen compote | 2 Koolhydraatarme bolletjes met zelfgemaakte tonijnsalade of kip-kerrie salade | Kippenbouten met gegrilde groente uit de oven |
Zaterdag | Koolhydraatarm ontbijttaartje gemaakt met zelfgemaakte granola | Kommetje paprikasoep met 2 knäckebröd crackers belegd met kaas of ander hartig beleg | Koolhydraatarme kipburger |
Zondag | Koolhydraatarm ontbijttaartje gemaakt met zelfgemaakte granola | Kommetje paprikasoep met 2 knäckebröd crackers belegd met kaas of ander hartig beleg | Gevulde puntpaprika met mozzarella met een portie frisse salade |
Bakrecept van de week: Koolhydraatarme kaneelcake met appel
Boodschappen
Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.
Albert Heijn (16 jan t/m 22 jan)
De Albert Heijn heeft deze week op de groente- en fruitafdeling verse sperziebonen, andijvie en bospeen in de aanbieding. Op de vlees- en visafdeling kun je profiteren van 50 cent korting op de verse rookworsten, 20% korting op kippenbouten en krijg je meer dan een euro korting als je 2 verpakkingen rundergehakt koopt. Van plan om deze week iets lekkers te bakken? Dan kun je 2 verpakkingen roomboter kopen voor 5 euro!
Lidl (16 jan t/m 22 jan)
Bij Lidl zijn deze week weer lekker veel groente in de aanbieding. Op de groente- en fruitafdeling is vanaf maandag courgette, geschoonde spruiten, champignons, paprikamix in de aanbieding. Als je de Lidl app download krijg je daarnaast deze week 25% korting op alle bio groente en fruit! Verder koop je vanaf maandag verse zalmfilets, verse kabeljauwfilets, kipfilets en luxe notenmix met korting bij de Lidl.
Lowcarbcenter: 25% Korting op WeCare (t/m 18 jan)
Naast Lowcarbchef hebben we ook onze eigen webwinkel met koolhydraatarme producten (Lowcarbcenter.nl). Hier verkopen we uitsluitend hoogwaardige koolhydraatarme producten die je kunt gebruiken tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet. De WeCare actie die vorige week van start is gegaan loopt deze week tot en met woensdag. Profiteer van 25% korting op alle producten van WeCare. Er is keuze uit koolhydraatarme pasta, muesli, wraps, crispbread, shakes en diverse snack reepjes. Bekijk de producten in onze shop!
Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie! Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.
dinsdag en woensdag hetzelfde diner in dit weekmenu?
Hi Nolly,
Dat klopt! Je maakt op dinsdag een grote ovenplaat met groente. Hier haal je 3 kleine of 2 grote porties uit. Zo heb je voor 2 dagen eten en hoef je de volgende dag een stukje vlees, vis, vega alternatief of een stukje quiche te maken. Ideaal als je deze week wat minder tijd hebt om te koken. Je kunt het natuurlijk ook voor 1 dag maken en zelf een receptje uitkiezen voor de 2de dag.
Groetjes,
Quint