Brownies met chocolate chips.

Keto fudgy brownies

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit eenvoudige recept maak je binnen een half uurtje heerlijke fudgy keto brownies! Vaak wordt er voor koolhydraatarme brownies amandelmeel als basis gebruikt. Niet iedereen vindt dit lekker, omdat sommige baksels met amandelmeel droog uit de oven kunnen komen. In dit recept gebruiken we daarom geen amandelmeel, maar amandelpasta als basisingrediënt. Hierdoor krijg je brownies met een rijke smaak en smeuïge structuur.

Keto fudgy brownies maken

De basis voor deze fudgy brownies is amandelpasta. Je kunt dit zelf maken of kopen in de supermarkt of speciaalzaak. Het is echter ook mogelijk om de brownies met  pindakaas gemaakt van 100% pinda’s te maken.  De gehakte pure chocolade is optioneel. Je hebt het niet nodig om een lekkere brownie te maken. Echter zorgen de gesmolten stukjes chocolade voor een extra zachte bite in de brownies. Tijdens het bakken van de brownies, lijkt het alsof hij nog niet gaar is. Prikken met een satéprikker heeft bij brownies trouwens geen zin. Want een brownie hoort nog een beetje nat te zijn. Tijdens het afkoelen, wordt de brownie nog wat steviger en zo behoud je wel de smeuïgheid.

Tips
Je kunt de brownies een paar dagen in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om ze in te vriezen als je ze langer wilt bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brownies met chocolate chips.

Keto fudgy brownies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Bekleed vervolgens een brownie bakvorm (20x20cm) met bakpapier of vet deze in met boter of kokosolie.
  2. Voeg alle ingrediënten behalve de fijngehakte chocolade toe aan een mengkom. Mix dit door met een garde, maar niet te lang. Zodra alles gemengd is, ben je klaar.
  3. Spatel de gehakte pure chocolade door het beslag. Vervolgens spatel je het beslag in de brownie bakvorm.
  4. Bak de brownie 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen. Snijd de brownie in 12 stukjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 136
  • Vetten: 11,2
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 2,2
  • Eiwitten: 5,6
Brownies met chocolate chips.

6 Reacties

  1. vandaag de brownies gemaakt , heb amandel cashew pasta gebruikt . moest even goed de tijd in de gaten houden voor het bakken want dat schilt per oven denk ik, maar ze zijn heeeeerlijk!!!!






    Reageer
  2. Vanmorgen de brownies gemaakt. Helaas is het binnen in niet gaar geworden. Heb je tips hoe dit te voorkomen?

    Reageer
    • Hi Floortje,

      Bij fudgy brownies is de binnenkant altijd nog een beetje nattig/vochtig :). Als je ze langer bakt worden ze wat droger, maar een stuk minder smeuïg.

      Reageer
  3. vandaag eindelijk tijd om deze heerlijke fudge te maken. voor het eerst amandelen geroosterd en amandelpasta gemaakt met mijn ninja.
    de amandelen ga ik vaker zelf roosteren, heerlijk.
    De fudge kwam goed uit de vorm, net geproefd en het was heerlijk.
    De overige 11 stukjes liggen in de vriezer. Lekker als tussendoortje.
    fijn recept, bedankt.






    Reageer
  4. Bianca Quaedflieg

    Hoi Anne, hoe groot is jouw browniesvorm voor dit recept?
    Grtj Bianca

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*