Met deze warme nazomer dagen kunnen we wel een verfrissend ontbijtje gebruiken. Speciaal daarom maken we deze lekkere ontbijtsmoothie van frisse groenten en fruit. We gebruiken onder andere broccoli en mango. Zo start je de dag gelijk met veel vitamines, mineralen en goed gehydrateerd!
Wat voor ingrediënten gebruik je voor een groene smoothie?
Een groene smoothie kun je op vele manieren bereiden omdat je veel verschillende groenten kunt gebruiken. Op onze website vind je al een groene smoothie bowl die we maken van spinazie, boerenkool en avocado. Voor deze smoothie gebruiken we daarom andere groenten, zoals broccoli, courgette en bleekselderij. Voor de verfrissing voegen we ook limoensap en gember toe. In plaats van de avocado voegen we in dit recept notenpasta toe. Notenpasta zorgt net als avocado voor de benodigde vetten en geeft daarnaast een lekkere nootachtige smaak waardoor je het ‘groene’ van de smoothie niet meer proeft.
Een smoothie eten of drinken?
Voor een optimale spijsvertering is het belangrijk dat je bij een maaltijd altijd iets hebt om op te kauwen. De spijsvertering begint namelijk al in je mond bij het kauwen. Daarom voegen we een aantal toppings toe zoals 2 paranoten, cacao nibs, hennepzaad en komkommer. Je kunt hier zelf in variëren.
Variatietips
Je kunt eindeloos variëren met deze smoothie. Vervang bijv. de broccoli door spinazie of boerenkool als je dit lekkerder vindt. Ook met het zoete fruit kun je variëren. Vervang bijv. de mango door ananas, appel of perzik. Let er op dat het fruit een lichte kleur heeft, want anders krijgt de smoothie een andere kleur. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtjes!
Koolhydraatarme groene smoothie
- Bereidingstijd: 5
- Totale tijd: 5
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
Smoothie
- klein stukje verse gember
- 1 el limoensap
- 50 gr bevroren broccoli
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1/4 courgette
- 1/2 tl chlorella of spirulina (optioneel)
- 65 gr bevroren mango
- 250 ml amandeldrink, ongezoet
- 1 porties eiwitpoeder, vanille (ca. 20 gr)
- 1 el notenpasta (hazelnoot of amandel)
Topping
- 2 paranoten
- 1/2 el hennepzaad
- 1/2 el cacao nibs
- 1 plakjes komkommer
Bereidingswijze
- Schil de gember en pers de limoen uit. Meng dit samen met alle groenten en mango in een blender of keukenmachine.
- Voeg de amandeldrink toe en meng nogmaals. Voeg het eiwitpoeder en de notenpasta toe en meng net zo lang totdat er een gladde structuur ontstaat.
- Schenk het over in twee bekers en garneer met wat noten, pitten en/of zaden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas
- Calorieën: 341
- Vetten: 22,1
- Koolhydraten: 11,6
- Vezels: 7,7
- Eiwitten: 21,7