Een lekkere en luxe maaltijd hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, dat bewijzen we met dit recept. Een malse ribeye steak met een frisse koolhydraatarme salade. De steak kan zowel op de barbecue als in een grillpan worden bereid, dus het kan in alle seizoenen gegeten worden. Deze heerlijke maaltijd zet je binnen een kwartiertje op tafel!
Ribeye bereiden en de salade maken
Ribeye is een mals stukje rundvlees. Het bevat een laagje vet wat het vlees extra veel smaak geeft. Je kunt de steak op verschillende manieren bereiden. Als je houdt van rood vlees is het belangrijk om het vlees niet te lang te bakken. Wij hebben de steak ongeveer 3 minuten per kant gebakken. Laat het vlees. voordat je het aansnijdt even rusten in wat aluminiumfolie voor het beste resultaat.
De salade die we erbij serveren maken we van komkommer, radijs, rucola, avocado en bosui. De salade brengen we verder op smaak met verse kruiden, namelijk dille, koriander, peterselie en munt. Als je niet van koriander houdt, kun je dit weglaten en de hoeveelheid peterselie verdubbelen.
Serveertip
De steak brengen we op smaak met zout en peper, maar indien gewenst kun je er ook een lekker sausje bij serveren, zoals chimichurri, pepersaus of kruidenboter. Je kunt er ook een uitje met champignons bij bakken als je dit lekker vindt. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.
PrintRibeye steak met een frisse salade
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
Ribeye
- 350 gr ribeye steak
- zeezout en peper
- roomboter (voor bereiding in de pan)
Salade
- 3 mini komkommer
- 2 stengels bosui
- 10 radijsjes
- 1 avocado
- 30 gr rucola
- 15 gr verse peterselie
- 15 gr verse koriander
- 10 gr verse dille
- 15 gr verse munt
- 1 tl Chinese 5 spices kruiden
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 20 g walnoten
- peper en zout
Bereidingswijze
- Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de barbecue als je het vlees hierop gaat bereiden.
- Snijd ondertussen voor de salade de komkommer, bosui en radijs in dunne plakjes. Halveer de avocado en snijd in blokjes. Voeg alles toe aan een kom. Voeg ook de rucola toe.
- Snijd alle verse kruiden samen fijn. Gebruik van de munt alleen de blaadjes.
- Voeg de verse kruiden samen met de Chinese kruiden en citroensap toe aan de kom en meng goed door elkaar.
- Voeg bij het opdienen van de salade de olijfolie en gebroken stukjes walnoten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kruid de ribeye voor het baken goed met peper en zout. Leg het vlees op de barbecue en 2,5 tot 3 minuten per kant.
- Voor bereiding op de grill pan, verwarm je een grillpan voor op een middelhoog vuur. Voeg voldoende boter toe en leg de steak in het midden van de pan. Bak de steak 2,5 tot 3 minuten per kant.
- Leg de steak na het bakken op een vel aluminiumfolie en vouw dicht. Laat de steak 5 minuten rusten, voordat je hem serveert. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer met de salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (halve steak + salade)
- Calorieën: 604
- Vetten: 45,1
- Koolhydraten: 4,8
- Vezels: 5,6
- Eiwitten: 41,9