Nu de vakantie voorbij is, hebben we het allemaal weer druk met onze dagelijkse activiteiten. Voor deze dagen is het fijn om een recept te hebben dat makkelijk te bereiden is, snel klaar is, maar wel vol smaak zit. Dit recept is daar het voorbeeld van. We maken een knoflook-citroenboter en bakken hier gekruide kipdijfilet en boontjes in. Superlekker, laag in koolhydraten en binnen 20 minuten klaar!
Knoflook-citroenboter maken
De knoflook-citroenboter uit dit recept is gebaseerd op de bekende kruidenboter. Kruidenboter maak je heel gemakkelijk zelf van roomboter en kruiden. Voor dit recept voegen we naast de kruiden ook citroen en knoflook toe. Laat de roomboter eerst op kamertemperatuur komen voordat je deze mengt met de rest van de ingrediënten. Zet hem daarna wel in de koelkast om hard te worden. Maak de knoflook-citroenboter alvast van tevoren zodat je alleen de kip en boontjes nog hoeft te bakken.
De knoflook-citroen boter mengen we zowel met de kip als de boontjes. Je kunt sperziebonen of haricot verts gebruiken. Het maakt ook niet uit of ze vers zijn of uit de vriezer komen. De baktijd kan alleen wat verschillen, dus hou daar rekening mee.
Tips
Laat de chilivlokken achterwege als je niet van pittig houdt. De zaadjes van de rode peper zijn het pittigst, verwijder deze als je niet van scherp houdt of gebruik helemaal geen rode peper. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten!
PrintKip met knoflook-citroenboter en boontjes
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 20
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner
Ingrediënten
Knoflook-citroenboter
- 75 gr roomboter
- 1 groot teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1/8 tl citroenrasp
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde bieslook
Kip
- 300 gr kipdijfilet
- 1 tl paprikpoeder
- 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
- 400 gr sperziebonen of haricot verts
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 el verse peterselie
- 1 el verse bieslook
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de knoflook-citroen boter door elkaar en zet in de koelkast.
- Kruid de kip met de paprikapoeder, chilivlokken en 1/3 van de knoflookboter. Snijd de rode ui in halve maantjes en de rode peper in plakjes.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak de kip aan beide zijden goudbruin. Voeg de sperziebonen een rode ui toe met de helft van de overige knoflookboter. Bak totdat de kip en boontjes gaar zijn. (je de boontjes eventueel ook kort voorkoken in water)
- Voeg wat extra knoflookboter toe naar smaak en voor extra jus. Breng op smaak met peper, zout en citroen.
- Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met peterselie, bieslook en rode peper. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 570
- Vetten: 43,2
- Koolhydraten: 5,9
- Vezels: 7,5
- Eiwitten: 35,5
Heerlijk Recepet!
Ik heb het gemaakt met kipkarbonade ( verkeerde pakje uit de vriezer gehaald) dus boontjes apart beetgaar, kip wat langer op het vuur, boontjes bij de kip…heerlijk. Dit is een blijvertje
Wat is dit een heerlijk recept. Past goed in het keto-dieet.
Erg lekkere en gezonde recept. Aanrader
Heel lekker, heb de rode peper wel mee gebakken om de spicyness wat te minderen.
Heerlijk duo.
Net gemaakt vandaag en geen noon Meer over☺️was heerlijk!!!
vandaag gemaakt, wat is dit lekker, dit is een blijvertje ik hoop dat hij in het eventuele nieuwe kookboek komt