Griekse yoghurt met gebakken appel.

Griekse yoghurt met gebakken appel

Met de komst van de herfst en de winter pakken we met liefde de verwarmende specerijen weer uit de kast. Kaneel is hier een goed voorbeeld van. Voor dit recept gebruiken we speculaaskruiden, een combinatie van kaneel en andere winterse specerijen. Het koude bakje yoghurt combineren we met warme appel, een perfecte combinatie!

Waarom is dit een goed ontbijt?

Griekse yoghurt als ontbijt is een makkelijk en verantwoord product. Het bevat voldoende vet en 4,5 gram eiwitten per 100 gram. We combineren de Griekse yoghurt met wat collageen om gemakkelijk en snel extra eiwitten toe te voegen. Collageen is een belangrijke eiwitbron en wordt vanaf ons 25e levensjaar minder aangemaakt in het lichaam. Collageen zorgt onder andere voor een mooie, elastische huid. Des te meer reden om dit wat vaker aan je ontbijt toe te voegen.

De appel hoort ook thuis in dit seizoen. Door de appel te bakken in vetten krijgt de koolhydraatbron een jasje van vetten. Daarnaast krijgt de appel een lekkere smaak die in combinatie met de kruiden iets weg heeft van de smaak van appeltaart.

Tips

Geen collageen in huis? Vervang dit dan door 1 eetlepels eiwitpoeder, vanille. Je kunt de appel ook vervangen door peer. De keto granola kun je ook zelf maken (zie ons recept). Voeg in plaats van de granola een combinatie van noten, pitten en zaden toe.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Griekse yoghurt met gebakken appel.

Griekse yoghurt met gebakken appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Maak de appel schoon en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in kleine stukjes.
  2. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de ghee toe en vervolgens de stukjes appel en speculaaskruiden. Bak de appel in 5 tot 10 minuten zacht.
  3. Verdeel de yoghurt over 2 kommen en roer evt. wat notenpaste door de yoghurt. Voeg aan elke kom 1 el collageen of eiwitpoeder toe en roer door, totdat de collageen of eiwitpoeder goed is gemengd.
  4. Verdeel de gebakken appel over de kommetjes en strooi de granola eroverheen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 428
  • Vetten: 32,6
  • Koolhydraten: 15,7
  • Vezels: 2,8
  • Eiwitten: 16,9
Griekse yoghurt met gebakken appel.

3 Reacties

  1. ik wil graag weten kan er iets anders toegevoegd worden ipv collageen of eiwit poeder of kan je het ook weg laten bedankt

    Reageer
    • Hi Voletta,

      Je kunt het ook weglaten, echter voegen we graag altijd voldoende eiwit toe aan ons ontbijtje. Het is een belangrijke bouwstof en zorgt voor verzadiging gedurende de ochtend. Je kunt ook een eitje koken en dit erbij of ervoor eten, zo krijg je van alles genoeg binnen :).

      Reageer
  2. wat is dit heerlijk zeg. ik had geen collageen dus heb eiwit poeder gebruikt. maar echt een topper!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*