Na het succes van de Toscaanse kip hebben we een nieuw recept bedacht dat geïnspireerd is op deze heerlijke maaltijd. Voor deze versie gebruiken we zalmfilets samen met courgette en zongedroogde tomaat. We bereiden dit gerecht in dezelfde verrukkelijke romige saus en hopen dat dit gerecht net zo goed zal smaken.
Wat voor gezonde ingrediënten vind je terug in dit gerecht?
Zalm vormt de basis voor dit Italiaanse gerecht. Zalm zit boordevol gezonde omega 3-vetzuren waar we in Nederland allemaal te weinig van binnenkrijgen. De zalm is op zijn lekkerst met een krokant laagje. Bak de zalm daarom eerst zonder de saus en voeg het pas op het einde van het kookproces toe. Je kunt de zalm ook in blokjes snijden voordat je deze toevoegt.
Dit gerecht bevat naast zalm met vol gezonde omega-3-vetzuren ook veel groenten. We gebruiken een combinatie van courgette, spinazie en zongedroogde tomaten. Vermijdt de zongedroogde tomaten op basis van zonnebloemolie. Je kunt ook gedroogde zongedroogde tomaten (uit een zakje) gebruiken. Deze is niet op basis van olie.
Serveertip
Serveer er verse Italiaanse kruiden bij zoals basilicum, oregano en/of tijm voordat je het gerecht serveert. Verse kruiden geven meer smaak dan gedroogde kruiden en het ziet er gelijk leuk uit. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook ons Toscaanse kip recept of onze andere dinerrecepten!
PrintToscaanse zalm in roomsaus
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 35
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- handje verse basilicum
- 2 el olijfolie
- 1/2 el Italiaanse kruiden
- 125 gr verse spinazie
- 40 gr zongedroogde tomaten
- 125 ml slagroom
- 1 el tomatenpuree
- 2 zalmfilets met huid (ca. 300 gr)
- zout en peper
- verse basilicum (garnering)
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens ook de basilicumblaadjes fijn.
- Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze kort. Voeg dan de courgette en gedroogde Italiaanse kruiden toe en bak dit kort mee.
- Voeg de spinazie en verse basilicum toe in delen toe aan de pan en bak, totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan de zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en schenk de slagroom erbij.
- Zet de deksel op de pan en het vuur iets lager. Laat de saus 15 minuten pruttelen. Haal ondertussen de zalmfilets uit de koelkast en dep deze droog. Kruid de zalmfilets met zout en peper.
- Verwarm een andere koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak de zalm 5 tot 10 minuten op de huid gaar. Je kunt ook de zalm ook in een airfryer bereiden.
- Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus met groenten over 2 borden en leg op elk bord 1 stuk zalm. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 727
- Vetten: 58,9
- Koolhydraten: 10,3
- Vezels: 4,5
- Eiwitten: 37,3
Thanks voor het gerecht. Heerlijk.
Hou van Italiaans eten. Hoe heb je dit bedacht?
Nogmaals thanks
Leuk om te horen Rohan! Dat is het geheim van de chef haha. Veel uitproberen en combineren 🙂
Heel erg lekker 😋. Wat me alleen opvalt is dat het zo weinig is. Heb sowieso de hele zak spinazie (200 gr) erin gedaan. Ik had ook nog halve zak bloemkoolrijst over en heb ik er ook nog bij gebakken. Mijn man en ik zouden er anders niet genoeg aan hebben. Valt me wel meer op, recepten voor 3 personen, eten wij met z’n tweeën op.
Heerlijk, ga het zeker vaker maken. Zalm even in de airfryer gedaan met peper zout en italiaanse kruiden.