Eenpansgerecht met bloemkool en kip in roomsaus.

Eenpansgerecht met bloemkool en kip

Een eenpansgerecht is superhandig en scheelt een hoop afwas. Deze pan met romige bloemkool, kip en feta is perfect om met het hele gezin van te genieten! We maken het eenpansgerecht met bloemkool, pulled chicken, kookroom en verrijken het met feta en voegen verschillende groenten toe, waaronder spinazie, champignons en cherrytomaten.

Wat maakt dit eenpansgerecht zo lekker?

In dit eenpansgerecht vind je kip en verschillende groenten, zoals bloemkool, spinazie en cherrytomaten. Die groenten zijn al lekker op zich, maar wat het gerecht echt lekker maakt, is de roomsaus. Deze saus maken we van kookroom en feta. We bakken alle ingrediënten eerst samen in de pan en voegen deze saus met kookroom en feta op het eind toe, zodat alle smaken goed samenkomen.

Tips

Heb je na het avondeten wat restjes over? Serveer dit de volgende dag als lunch met een sneetje low carb brood, lekker dippen en genieten! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eenpansgerecht met bloemkool en kip in roomsaus.

Eenpansgerecht met bloemkool en kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 10 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Kip + kruiden

  • 600 gr kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • zout en peper naar smaak

Groente

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gr bloemkool
  • 250 gr champignons
  • 200 gr cherrytomaten
  • 450 ml kippenbouillon of 450 ml water + 1 bouillonblokje
  • 100 gr verse spinazie
  • 250 gr feta
  • 200 ml kookroom
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • verse tijm
  • extra chilivlokken voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met kruiden aan beide kanten en zet opzij.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een braadpan boven middelhoog vuur. Bak de kip aan beide kanten goudbruin (ca. 5 minuten per kant).
  3. Snipper ondertussen de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes, halveer de champignons en maak de cherrytomaten schoon.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en zet de pan weer op het vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe en fruit de ui. Voeg dan de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de bloemkool, champignons en cherrytomaten toe en bak nog eens 5 minuten.
  5. Leg de kipfilet op de groente in de pan en schenk de kipbouillon erbij. Laat de groente en met de deksel op de pan 15 minuten gaar koken.
  6. Haal als de kip gaar is de filets uit de pan en trek deze met een vork uit elkaar om pulled chicken te maken.
  7. Voeg de pulled chicken samen met de spinazie, 200 g feta, kookroom, citroensap en paprikapoeder toe aan de pan. Laat de saus zonder deksel inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  8. Proef de saus en voeg eventueel wat extra zout toe. Verdeel over 4 borden en garneer met verse tijm, chilivlokken en overgebleven feta. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 524
  • Vetten: 29,2
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 6,5
  • Eiwitten: 54,4
Eenpansgerecht met bloemkool en kip in roomsaus.

13 Reacties

  1. Heerlijke verrassende smaken.
    Een echte groenten-BOM!
    Ik vind het gerecht er overigens ook lekker uitzien.






    Reageer
  2. Zooooo dat is een lekker recept zeg.
    Wel een beetje nat en volgende keer iets minder bouillon erbij doen.
    Het was een heel verrassende smaak ik had een andere smaak in gedachten tov. de ingredienten.
    Dit recept ga ik nog heeeel veel keer maken.
    Dank je wel voor dit recept.






    Reageer
  3. Hmmm … 👌!






    Reageer
  4. Gezien de ingredienten (mmmm) en de reacties dit recept gemaakt. En ………. we vonden het heerlijk. Inderdaad de eerste dag was het wat veel vocht maar ook dat was heerlijk van smaak. Dus dit is ook echt een blijver. Bedankt voor dit recept. Op naar de volgende ontdekking.






    Reageer
  5. Deze gisteren gemaakt en lekker.
    Alleen ziet het er niet zo uit, maar de smaak is top.
    Ik heb vegetarische kipfilet gebruikt i.p.v. kip.
    Ook heb ik alpro kookroom licht gebruikt.
    ik had geen probleem met de saus.
    Terwijl ik de “Vega” kip uit elkaar haalde, was de kippenbouillon met groenten nog verder aan het sudderen.
    Daarna de “Pulled chicken” en kookroom, spinazie erbij… Nog 10 min op hoger vuur laten inkoken. Het was goed ingekookt.
    Het was lekker.






    Reageer
  6. Echt verrukkelijk dit! Ik had al gelezen dat het nat is, daarom had ik de helft van de bouillon eruit gegoten voordat ik de room en feta erbij deed. Er was wat over en dat hebben we de dag erna gegeten met koolhydraatarme penne, dat was ook erg lekker! ik ga dit zeker vaker maken.

    Reageer
  7. Verrukkelijk! Tis idd een beetje een soep, maar zo lekker verwarmend en rijke smaak door de feta…






    Reageer
  8. Echt heerlijk. We hadden gasten dus voor hun wat kruimige aardappels erbij gemaakt. Inderdaad veel vocht. Maar ik heb de dag erna een courgette soep gemaakt, met de spinazie en kooktoom die nog over was en een tomaatje. Op het eind het overgebleven vocht van het gerecht erbij en voila….. een heerlijke soep en niks weggegooid.






    Reageer
  9. super lekker.
    idd beetje nat.
    de spinazie laat ook veel vocht los.






    Reageer
  10. Echt superlekker!






    Reageer
  11. Echt heel erg lekker!!
    Als we gasten zouden hebben zou ik er voor hen nog evt aardappelpuree bij doen.
    Maar hier ook het bleef wel erg dun, ook na 10 minuten koken zonder deksel op de pan. Maar de smaak was echt fantastisch! Bedankt voor dit recept!

    Reageer
  12. De smaak is super. Wel heeeeeeel nat. Volgende keer geen of bijna geen bouillon.






    Reageer
    • Je kunt de saus ook wat langer inkoken, zonder deksel op de pan. Let wel op dat je dan pas op het eind de saus op smaak brengt met zout. Of inderdaad minder bouillon gebruiken :).

      Bedankt voor je feedback!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*