Koolhydraatarme sushi met zalm

Ook als je een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet volgt, kun je genieten van sushi. Dat bewijzen we met dit recept voor koolhydraatarme sushi met zalm. We gebruiken alle traditionele ingrediënten voor sushi, behalve de rijst. Snijd de sushi in stukjes voor een lekker borrelhapje of maak een rol om mee te nemen als lunch naar je werk of studie.

Hoe maak je koolhydraatarme sushi?

We maken de sushi met nori vellen, die een heerlijke umami smaak hebben en boordevol vitamines en mineralen zitten, zoals jodium, calcium en ijzer. De nori vellen beleggen we met zalm, avocado en roomkaas. Door de toevoeging van roomkaas wordt de sushi een beetje klef, waardoor het makkelijk oprolt en goed blijft zitten. De sushi krijgt extra textuur en knapperigheid door de toevoeging van verschillende groenten zoals komkommer en wortel. Voor dit recept gebruiken we sashimi-zalm, maar je kunt ook gerookte zalm of gebakken zalm gebruiken.

Variatietips

Je kunt eindeloos varieren met de vulling. Kies bijv. voor surimi i.c.m. met komkommer en avocado voor een koolhydraatarme california roll! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunchrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme sushi met zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Japans

Ingrediënten

Schaal
  • 1/4 komkommer
  • 1 kleine wortel
  • 1/2 avocado
  • 2 nori vellen
  • 2 el roomkaas
  • handje sla
  • 100 gr sashimi zalm of gerookte zalm
  • sesamzaad (topping)
  • sojasaus voor erbij
  • wasabi voor erbij

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en wortel in reepjes. Snijd de avocado in plakjes.
  2. Smeer de norivellen in met roomkaas
  3. Verdeel de sla, komkommer, wortel en avocado over het midden van het vel. 
  4. Verdeel de zalm over de groenten en rol stevig op. 
  5. Snijd de rol doormidden of in stukjes, garneer met sesamzaad en serveer met sojasaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (alle sushi)
  • Calorieën: 451
  • Vetten: 34,3
  • Koolhydraten: 5,4
  • Vezels: 4,6
  • Eiwitten: 28,1

4 Reacties

  1. Heerlijk! Ik mis de rijst totaal niet. Ik heb er warmgerookte én koudgerookte zalm ingedaan. En voor een vegan vriendin een met oesterzwam gemaakt, ook verrukkelijk!!

    Reageer
  2. Deze heb ik gisteren gemaakt.
    Het is simpel te maken en nog lekker ook.
    Nu vraag ik mij af: zijn 2 Sushi rollen voor 1 persoon?
    Ik had genoeg na 1 rol (in 6 stukken gesneden) met wasabi en sojasaus.
    Mijn man at 2 rollen met rijst erbij.
    Dit is eentje die ik nog zal maken.






    Reageer
    • Wat goed om te horen! 1 portie is het hele recept (2 rollen dus). Maar als je vol zit is 1 rol natuurlijk ook prima, je kunt dan de voedingswaarde halveren.

      Reageer
  3. Heerlijk recept, en supersimpel om te maken!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*