Slawraps met kip en pindasaus.

Slawraps met kip en pindasaus

Een slawrap met een voedzame vulling is superlekker als koolhydraatarme lunch of lichte avondmaaltijd. We maakten eerder al slawraps met biefstukreepjes en die vielen erg in de smaak. Dit keer hebben we gekozen voor een makkelijkere vulling, zodat je het ook als lunch mee naar je werk kunt nemen. We vullen de slawraps met gekruid kipgehakt, zelfgemaakte pindasaus en groente.

Zelf pindasaus maken

Pindasaus, ook wel bekend als satésaus, maak je heel gemakkelijk zelf. Meng pindakaas met sojasaus en smaakmakers zoals knoflook, gember, sambal en limoen. Je kunt de pindasaus de textuur geven die jij lekker vindt door extra water toe te voegen voor een dunnere saus of minder water voor een dikkere saus.

Het kipgehakt kruiden we simpelweg met peper en zout, omdat de smaak vooral van de pindasaus komt. Voeg wat chilivlokken toe als je het gerecht wat pittiger wilt maken.

Voor extra vitamines en mineralen voegen we naast de slablaadjes ook groene paprika en radijsjes toe. Deze groenten kunnen rauw gegeten worden en hoeven alleen maar gesneden te worden.

Tips

We gebruiken romaine sla blaadjes, omdat deze het stevigst zijn. Je kunt ook krop sla gebruiken of ijsbergsla, maar ik raad dan wel aan om het met mes en vork te eten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch– en dinerrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Slawraps met kip en pindasaus.

Slawraps met kip en pindasaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal

Pindasaus

  • 60 gr pindakaas
  • 25 ml sojasaus
  • sap van 1/4 limoen
  • 30 ml water
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • peper naar smaak

Slawraps

  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 radijsjes
  • 1 stengels bosui
  • 4 grote of 8 kleine romaine sla bladeren
  • 450 gr kipgehakt
  • zout en peper
  • 45 gr pinda’s
  • extra bosui (garnering)
  • peper (garnering)
  • verse koriander (garnering)

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de pindasaus met elkaar en zet opzij.
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes, pers de knoflook en snijd de radijsjes en bosui in plakjes. Breek de slabladeren af en maak ze schoon.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en fruit de knoflook een halve minuut. Voeg het kipgehakt toe, kruid met peper en zout en bak gaar. 
  4. Roer vervolgens de pindasaus er doorheen, houd wat achter om later nog te gebruiken bij het opdienen. 
  5. Schep de pinda’s, de bosui en de paprika door het gehakt. Bak nog een paar minuten mee.
  6. Verdeel de slabladeren over de borden. Schep het gehaktmengsel op de bladeren. 
  7. Garneer met verse bosui, peper, koriander en radijsjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote of 2 kleine slawraps (1/4 van totaal)
  • Calorieën: 351
  • Vetten: 22,6
  • Koolhydraten: 4,2
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 29,4
Slawraps met kip en pindasaus.

2 Reacties

  1. Echt super lekker!






    Reageer
  2. Beste Angela,
    Bij deze grote complimenten en veel dank voor je heerlijke recepten! Wij genieten er van! Vandaag dit recept gemaakt en al een heel aantal andere van je recepten. Superfijn!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*