Lekker koolhydraatarm eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen we met deze smaakvolle quiche, waarbij we een koolhydraatarme wrap als bodem gebruiken. Superlekker en eenvoudig te maken. Voor dit recept kiezen we voor onze eigen keto volkoren wraps, maar de witte variant werkt ook prima. De quiche vullen we met een heerlijke combinatie van spinazie, tomaat, feta, ei en roomkaas. Het resultaat is een gemakkelijk te bereiden gerecht dat rijk is aan eiwitten en vezels.
Hoe maak je deze quiche met een tortilla wrap als bodem?
Door een koolhydraatarme wrap als quichebodem te gebruiken, bespaar je veel tijd. Bovendien wordt de wrap lekker krokant, wat vaak niet het geval is bij een zelfgemaakte koolhydraatarme quichebodem. Leg de wrap in een quiche- of taartvorm van 15 cm. Maak de vulling door de eieren en de roomkaas te mixen met een elektrische mixer. Bak ondertussen de spinazie met knoflook en ui tot de spinazie geslonken is. Meng alles goed door elkaar en giet de vulling in de wrap. Even 20 minuten in de oven en klaar is je koolhydraatarme quiche!
Tips
Maak deze quiche veganistisch door de roomkaas en feta te vervangen door plantaardige alternatieven. Ben je geen fan van feta? Geitenkaas of mozzarella zijn ook heerlijke opties. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme quiche recepten!
PrintKoolhydraatarme quiche met tomaat en feta
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 35
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Diner
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot of kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 5 cherrytomaten
- 2 handjes (baby)spinazie
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gemalen komijn
- 2 eieren (M of L)
- 45 gr roomkaas
- peper en zout
- 1 volkoren keto wrap (Lowcarbchef)
- 40 gr feta
- verse oregano
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Snipper de sjalot of ui en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden en de spinazie in kleinere stukken.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de knoflook en ui. Voeg de spinazie en de komijn toe. Als de spinazie geslonken is, zet je het vuur uit.
- Meng met een elektrische mixer de eieren met de roomkaas. Voeg wat peper toe en breng goed op smaak met zout.
- Leg de wrap in een quiche of taartvorm van 15 cm en druk goed aan. Schenk het eiermengsel in de wrap. Voeg het spinaziemengsel toe aan het eimengsel in de wrap en leg de cherrytomaten erbovenop.
- Kruimel de feta over het eimengsel en bak de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met verse oregano en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele quiche)
- Calorieën: 588
- Vetten: 44,3
- Koolhydraten: 7,7
- Vezels: 11,4
- Eiwitten: 33,5
Hoi!
Kan je de quiche ook maken en invriezen of in de koelkast om de dag erna als lunch te eten? En is het dan op te warmen in de magnetron?
Hi Suzanne,
Dat kan zeker! Lekkerste is om hem kort in de oven of airfryer weer op te warmen, maar in de magnetron kan ook.
Vond dit een zeer geslaagd recept! Ik heb het met mozarella gedaan, ook erg lekker. De volgende keer doe ik er ook wat paprika doorheen.
Vandaag gegeten. Echt heerlijk!
kan ik ook zachte geitenkaas ipv feta gebruiken?
Zeker, dat is ook een lekkere combinatie!
Lekker gegeten en buiten. Doet denken aan Mediterraan gerecht. Spinazie rauw verwerkt (wordt toch wel gaar in de oven en je voorkomt dat het te nat wordt)