Een eenvoudige, frisse zomersalade die perfect is als bijgerecht bij een stukje vlees van de barbecue. De zoete aardbeien combineren heerlijk met de romige avocado en de hartige geitenkaas. De crunchy hazelnoten of walnoten als topping maken de salade helemaal af!
Hoe maak je deze zomerse salade?
De basis van deze salade bestaat uit babyspinazie, komkommer en courgette. De courgette bakken we goudbruin in de pan, maar je kunt je de plakjes ook grillen op de barbecue of roosteren in de oven. Vervolgens voegen we gesneden komkommer, aardbeien en avocado toe aan de rauw spinazie. De hazelnoten roosteren we kort in de pan; hiervoor kun je ook de oven gebruiken in plaats van een pan. De dressing maken we van olijfolie en balsamico. Voor extra smaak garneren we de salade met verse basilicum en oregano.
Variatietips
Als je niet zo van geitenkaas houdt, kun je deze ook vervangen door feta of Parmezaanse kaasvlokken. Je kunt ook variëren met de noten. Zo zijn walnoten, pecannoten of macadamia noten ook erg lekker in dit recept. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.
PrintSpinaziesalade met aardbeien en geitenkaas
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
Ingrediënten
- 30 gr hazelnoten of walnoten, ongebrand
- 1 courgette
- 1 el olijfolie (bakken)
- zout en peper
- 125 gr (baby)spinazie
- 1/4 komkommer
- 1 avocado
- 250 gr verse aardbeien
- 125 gr geitenkaas
- verse basilicum en oregano (optioneel)
- 2 el olijfolie (dressing)
- 2 el balsamico
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten of walnoten voor een paar minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en bak deze in de pan, met wat olijfolie, peper en zout, rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
- Voeg de spinazie toe aan een grote kom.
- Snijd de komkommer in plakjes, de avocado in blokjes en de aardbeien in vieren. Hak de hazelnoten grof. Verdeel dit vervolgens over de spinazie.
- Voeg de courgette toe en brokkel de geitenkaas eroverheen.
- Verdeel de salade over 2 borden en garneer eventueel met verse basilicum en oregano.
- Meng de balsamico met olijfolie en serveer dit bij de salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 602
- Vetten: 50,2
- Koolhydraten: 15,7
- Vezels: 7,6
- Eiwitten: 18,4
Lekkere salade. Echt zomers (door de aardbeien) en fris. We hebben de salade als diner gegeten en was goed vullend.