Een toetje als ontbijt! Deze tiramisu chiapudding smaakt precies als een tiramisu dessert, maar dan gezonder. De chiapudding maken we van Griekse yoghurt, koffie, chiazaad en cacaopoeder. Het is makkelijk te bereiden, snel klaar en ideaal om mee te nemen.
Hoe maak je deze luxe chiapudding?
Tiramisu is een Italiaans dessert dat onder andere gemaakt wordt van mascarpone, koffie en cacao. De belangrijkste smaken voegen we ook aan dit ontbijtje toe, maar we laten de amandellikeur achterwege. Hiervoor gebruiken we amandelmelk. De mascarpone vervangen we door een Griekse yoghurt. We gebruiken 1 shot espresso, maar je kunt er ook 2 gebruiken als je van een sterkere koffiesmaak houdt. De mascarpone vervangen we door Griekse yoghurt. Gebruik 1 shot espresso, of 2 als je van een sterkere koffiesmaak houdt. De chiapudding is sneller klaar als je deze in een blender mengt. Voeg de yoghurt, amandelmelk en espresso samen in de blender. Laat het mengsel vervolgens 2 uur in de koelkast staan en maak het af met een beetje cacao.
Tips
Wil je dit ontbijt verrijken met extra eiwitten? Vervang de cacaopoeder dan door een chocolade eiwitpoeder of meng vanille-eiwitpoeder door de chiapudding. Ik hoop dat jullie het een lekker ontbijtje vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.
PrintTiramisu chiapudding
- Bereidingstijd: 5
- Totale tijd: 125
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
- 6 eetlepels chiazaad
- 300 ml amandelmelk, ongezoet
- 300 Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 espresso
- 1 tot 2 el erythritol of ery-bronze naar smaak
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 el cacaopoeder
Bereidingswijze
- Meng het chiazaad met de melk, 150 g Griekse yoghurt, espresso, erythritol en vanille-extract in een blender.
- Schep over in 2 glazen potten of schaaltjes en verdeel de overgebleven yoghurt over de chiapudding in de glaasjes
- Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur of het liefst een hele nacht.
- Strooi de cacao over de yoghurt en serveer direct
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 361
- Vetten: 27,7
- Koolhydraten: 7,7
- Vezels: 10,3
- Eiwitten: 14,8
Hallo,
Worden op de site netto koolhydraten vermeldt?
Groetjes
Heidi
Hi Heide,
Dat klopt, de zoetstoffen rekenen we niet mee!
Hi there!
I understand Dutch but a bit difficult to write it.
May I ask how much is 1 espresso?
Thank you in advance!
Hi Jade,
With this we mean one cup of espresso!
hoi,
is het de bedoeling dat de chiazaad vermalen wordt of moeten ze heel blijven?
De zaadjes moeten niet worden vermalen, je mengt puur en alleen even in de machine, zodat alles goed is gemengd, je kunt het ook met een garde doen of elektrische mixer!
het recept ziet er lekker uit. ik verdraag chiazaad niet. is er iets anders wat ik kan gebruiken in plaats van chiazaad?
Lijkt mij echt een super lekker recept!! maar hoeveel griekse yoghurt gaat er in? bovenin staat 300 bij de ingrediënten en dan bij bij de bereidingswijze 150gram.
Hi Laura,
Je mengt 150 gram van de yoghurt met de chiazaad en amandelmelk en de rest van de yoghurt doe je op het eind over de pudding!