Garnalen jambalaya.

Garnalen jambalaya

Na het succes van ons kip jambalaya recept, hebben we nu misschien nog wel een lekkerdere variant gemaakt met garnalen! Deze makkelijke eenpansmaaltijd zet je binnen een halfuur op tafel. Het gerecht is supersmaakvol dankzij de chorizo, kruiden en garnalen.

Hoe maak je deze garnalen jambalaya?

Het eten van voldoende groenten is minstens zo belangrijk als het binnenkrijgen van voldoende eiwitten en vetten. In dit recept vind je dan ook veel groente terug. We gebruiken een combinatie van bloemkoolrijst, paprika, bleekselderij en tomaat. We kiezen voor een gele paprika, maar je kunt ook een andere kleur gebruiken. De groente roerbakken we en koken we verder in groentebouillon, kruiden, tomaten en tomatenpuree. Daarna voegen we garnalen en gebakken chorizo toe voor die unieke jambalaya smaak.

De garnalen wil je gaar, maar niet overkoken. Ze worden dan droog en taai. Bak ze daarom pas op het laatst mee en roerbak tot ze een roze kleur krijgen. Je kunt ze ook apart in een pan bakken als je dat fijner vindt.

Tips

Je kunt dit recept ook van tevoren bereiden. Volg de stappen tot het toevoegen van de garnalen. Wanneer je klaar bent om het gerecht te serveren, hoef je alleen nog het bloemkoolrijstmengsel op te warmen en de garnalen toe te voegen en deze gaar te bakken. Geen fan van garnalen? Bekijk dan ons kip jambalaya recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garnalen jambalaya.

Garnalen jambalaya

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 125 gr chorizo
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olie (kokos of olijf
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1/8 tl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml groentebouillon (of 125 ml water met 1/5 blokje)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 350 gr garnalen
  • zout en peper
  • topping: bosui en verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes en de bleekselderij, paprika en tomaten in stukjes. Pers de knoflook en snipper de ui.
  2. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. Voeg wat olie en de chorizo toe. Bak in 5 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg aan dezelfde pan de knoflook en ui toe. Fruit 2 minuten, voeg dan de paprika en bleekselderij toe. Bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de kruiden, tomaten en tomatenpuree toe. Roer goed en bak 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe.
  5. Voeg de bloemkoolrijst toe en zet 15-20 minuten, met de deksel op de pan, op het vuur. Schep tussendoor een keer om.
  6. Voeg de garnalen en chorizo weer  toe en bak deze mee totdat de garnalen gaar zijn.
  7. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat eventueel overtollig vocht uitlekken en verdeel over 2 borden. Garneer met vers gesneden bosui en peterselie


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 509
  • Vetten: 31,9
  • Koolhydraten: 12,1
  • Vezels: 6,5
  • Eiwitten: 40,5
Garnalen jambalaya.

3 Reacties

  1. Echt zo lekker! Aanrader!






    Reageer
  2. Lenie Klaaijsen

    Wanneer gaan de stukjes chorizo er weer bij ?






    Reageer
    • Hi Lenie,

      Dat was een foutje in het recept. Die voeg je aan het eind samen met de rauwe garnalen toe en bak je mee, totdat de garnalen gaar zijn.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*