Voor deze gevulde puntpaprika’s heb je maar een paar ingrediënten nodig, en ze zijn bovendien snel klaar. Een ideaal (vegetarisch) gerecht voor een drukke doordeweekse dag, perfect voor zowel lunch als diner. We vullen de paprika’s met ei, feta, spinazie en amandelschaafsel, wat zorgt voor een heerlijke combinatie van smaken.
Puntpaprika of normale paprika?
Puntpaprika’s zijn iets zoeter van smaak, maar qua voedingswaarde verschillen ze niet veel van de gewone paprika’s. Beide soorten bevatten ongeveer evenveel koolhydraten (4,3 gram in een rode puntpaprika versus 3,8 gram in een normale rode paprika). Puntpaprika’s zijn er in verschillende kleuren, waarbij de rode variant het zoetst is. Je kunt in plaats van puntpaprika’s ook gewone paprika’s gebruiken. In dat geval is het aan te raden de hoeveelheid vulling te verdubbelen.
Voor de vulling gebruiken we een combinatie van feta, ei en roomkaas. Je kunt de paprika’s nog garneren met geraspte cheddar of Parmezaanse kaas, voordat ze de oven ingaan. Zo krijgen ze een krokant, zoutig laagje.
Tips
Geen van feta? Je kunt het eventueel vervangen door zachte geitenkaas of door een combinatie van geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook ons recept voor gevulde paprika met gehakt of met tonijn!
PrintGevulde puntpaprika met feta (binnen 30 min klaar)
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 30
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 1 tl citroensap
- 100 gr feta
- 25 gr roomkaas of zuivelspread (volle variant)
- zwarte peper naar smaak
- 1/4 tl cayennepeper
- zout naar smaak (1/4 tl)
- 30 gr amandelschaafsel
- 50 gram verse babyspinazie
- 1 el olijfolie
- 2 rode puntpaprika’s
- geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- 50 gr rucolaslamelange
- 1 el olijfolie als dressing
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Meng de eieren, citroensap, feta, roomkaas, peper, cayennepeper en zout in een kom.
- Bak het amandelschaafsel een paar minuten in een pan. Haal uit de pan en voeg toe aan het eiermengsel.
- Roerbak de spinazie met wat olijfolie in een pan totdat deze helemaal geslonken is. Schep dan door het eiermengsel.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Vul de paprika’s met de vulling en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en serveer eventueel met rucolaslamelange met wat olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde paprikahelften)
- Calorieën: 446
- Vetten: 35,6
- Koolhydraten: 7,5
- Vezels: 5,9
- Eiwitten: 21,1
Superlekker! Bij mijn favo-recepten opgeslagen yunmieee 🙂
Heerlijk recept weer! Heb het gemaakt voor Halloween etentje: dus met oranje paprika’s. Vulling met zachte geitenkaas ipv feta en geen amandelschaaf, maar gewone ongebrande amandelen kleingehakt. Geeft een lekker bite. Ook ik heb de spinazie kleingesneden zoals hierboven vermeld en tot slot geraspte cheddar eroverheen. Met een salade (en notenrijst voor het bezoek :-)).
Het was weer geslaagd. spinazie heb ik fijn gesneden, want het wordt toch wel gaar/slinkt in de oven
fantastisch receptuur.
zelf nog een uitje en blauwe kaas doorheen gedaan, voor herhaling vatbaar.
mmmm we hebben genoten van dit recept. Echt een aanrader en dus een blijven. Dank daarvoor.
Is het ook mogelijk om het gerecht koud te eten zodat je het mee kan nemen?
Hi Esther,
Zeker, ik vind ze koud ook lekker!