Bloemkoolcouscous met Marokkaanse gehaktballetjes.

Marokkaanse bloemkoolcouscous met gehaktballetjes

Deze smaakvolle bloemkoolcouscous met gehaktballetjes is een heerlijke, licht verteerbare maaltijd vol verrassende smaken. De kruidige gehaktballetjes in combinatie met de kleurrijke bloemkoolcouscous en frisse dressing maken dit gerecht bijzonder smakelijk en verrassend!

Hoe maak je koolhydraatarme couscous?

Koolhydraatarme couscous maak je gemakkelijk door couscous te vervangen door bloemkoolrijst. Door de rijst te kruiden met ras el hanout, kurkuma en paprikapoeder en te serveren met rode paprika, knoflook, feta en walnoten proef je geen verschil met normale couscous!

De couscous maaltijd maken we compleet met zelfgemaakte gehaktballetjes. We brengen deze op smaak met Marokkaanse specerijen en een een Chinese specerijenmix genaamd vijfkruidenpoeder. Dit mengsel van steranijs, peper, venkel, kruidnagel en kaneel gaat heel goed samen met de rest van het gerecht.

Om het gerecht helemaal af te maken, serveren we er een frisse yoghurtsaus bij, gemaakt van yoghurt, komkommer en dille. Deze saus heeft een lekker fris smaakje, iets wat dit kruidige gerecht wel kan gebruiken!

Bereidingstip

Je kunt net als in de couscous ook feta in de gehaktballetjes verwerken. Kruimel wat feta door het gehaktmengsel en volg de rest van de stappen zoals hieronder aangegeven. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor inspiratie ook onze andere dinerrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bloemkoolcouscous met Marokkaanse gehaktballetjes.

Marokkaanse bloemkoolcouscous met gehaktballetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Marrokkaans

Ingrediënten

Schaal

Yoghurtsaus

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • 2 el verse dille of munt, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1/4 komkommer
  • zout en peper naar smaak

Gehaktballetjes

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse peterselie (plat)
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1/2 tl sumak
  • 1/2 tl kurkuma
  • zout (ca.1 tl of naar smaak)
  • peper naar smaak
  • 1 el olijfolie of boter

Bloemkoolcouscous

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bosui
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr feta
  • 1 el citroensap
  • handje verse peterselie + extra voor garnering
  • 25 gr walnoten (1 handje), fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook voor de saus en meng de yoghurt met de dille en het citroensap. Rasp de komkommer en schep er doorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook en peterselie voor de gehaktballetjes fijn. Meng dit met het gehakt en de kruiden, en vorm er 8 balletjes van.
  3. Snijd voor de couscous de paprika in blokjes en de bosui en knoflook fijn.
  4. Meng de bloemkoolrijst met de kruiden, paprika en bosui in een pan. Voeg wat olijfolie toe en roerbak alles samen ongeveer 10 minuten. Zet het vuur uit.
  5. Bak ondertussen de gehaktballetjes in een pan met wat olie of boter rondom goudbruin in ongeveer 10-15 minuten.
  6. Schep de feta, citroensap en peterselie door de couscous en verdeel over de borden.
  7. Leg de gehaktballetjes op de couscous en garneer met de yoghurtsaus, verse peterselie en walnoten


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 685
  • Vetten: 50,4
  • Koolhydraten: 10,2
  • Vezels: 4,9
  • Eiwitten: 42,8
Bloemkoolcouscous met Marokkaanse gehaktballetjes.

9 Reacties

  1. Heerlijk gerecht. Dit ga ik zeker nog eens maken.






    Reageer
  2. Heb gesmuld van dit lekker gerecht!

    Reageer
  3. Super lekker gerecht, makkelijk te maken. De tip van de kipgehakt, is een goede, bedankt daarvoor.
    Zelf vind ik 3 porties en dan 8 gehakt balletjes een rare. Ik heb er lekker 9 gemaakt, waren super. Dit komt zeker weer op het menu.

    Reageer
  4. Dit was echt heerlijk! Hier gemaakt met Za’ater ipv Ras el Hanout en vega gehakt van Redefine Meat (4g khd per 100g), ook heel goed gelukt!

    Reageer
  5. verrukkelijk! volgens de kinderen 🙂 dit komt vaker op het menu. heel gezond en snel gemaakt

    Reageer
  6. Annette Holleman

    Heerlijk alles schoon op met ons tweeën!






    Reageer
  7. Wat was dit lekker zeg. Heb het rundergehakt vervangen voor kippengehakt. Morgen de rest voor lunch salade.

    Reageer
  8. de komkommer mist in de lijst van ingrediënten.
    we gaan het morgen eten. ik ben benieuwd

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*