We hebben een van onze lekkerste recepten omgetoverd tot wat misschien wel je nieuwe favoriet wordt: kipshoarma-wraps. We combineren onze eigen Lowcarbchef wraps met de smaken van onze populaire shoarma bowl. Het resultaat? Ultiem comfort food, maar dan zonder schuldgevoel achteraf!
Hoe maak je deze kip shoarma wraps?
De wraps zijn in dit recept een vervanger voor het pitabroodje dat je normaal voor je kipshoarma gebruikt. We gebruiken hiervoor onze eigen Lowcarbchef koolhydraatarme wraps. We vullen deze met kipshoarma, die we zelf kruiden en marineren voor de beste smaak. We gebruiken kippendij omdat die lekker mals is en wat meer vet heeft. Gebruik je liever kipfilet? Voeg dan bij het opdienen wat extra olie toe om het sappig te houden. De wrap maken we af met een zelfgemaakt knoflooksausje en sla.
Tips
Laat de kipmarinade het liefst een nacht intrekken voor een extra smaakvolle en malse kipreepjes. Wil je het maken van dit gerecht nog makkelijker maken? Gebruik dan de kant-en-klare Shoarma kruidenmix van Green Gypsy. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dinerrecepten.
PrintKoolhydraatarme kip shoarma wraps
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 205
- Porties: 2 porties (3 wraps) 1x
- Categorie: Diner, Lunch
Ingrediënten
Kip + marinade
- 300 gr kipdijfilet
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl kaneel
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
Knoflooksaus
- 1 teentje knoflook
- 125 gr volle yoghurt of Griekse stijl (10% vet)
- 1/4 tl gemalen komijn
- 1 el citroensap
- zout en peper
Toppings + wraps
- 2 tomaten
- 1 kleine rode ui
- 100 gr ijsbergsla, extra fijngesneden
- 3 Lowcarbchef wraps
Bereidingswijze
- Snijd de kip in reepjes en meng met de kruiden, knoflook en citroensap in een kom of ziplockzakje. Dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de marinade kan intrekken.
- Pers de knoflook en meng deze met de rest van de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Zet de saus in de koelkast.
- Snijd de tomaat in halve plakjes, de rode ui in halve ringen, en de ijsbergsla fijn.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de kip rondom goudbruin en gaar. Laat de kip 5 minuten rusten in de pan met het vuur uit.
- Leg 3 of 4 wraps op borden. Verdeel de saus, sla, tomaat en rode ui in het midden van de wrap.
- Verdeel de kip over de wraps en druppel er nog wat saus overheen.
- Rol de wrap en snijd 1 wrap doormidden. Een portie is 1,5 wrap. Je kunt de wraps, opgerold ook nog even op de grill leggen, voor een extra krokant laagje. Serveer de wraps in een stukje bakpapier, zodat je het met de handen kan eten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1,5 gevulde wrap (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 509
- Vetten: 27,4
- Koolhydraten: 11,3
- Vezels: 16,9
- Eiwitten: 45,2