Koolhydraatarme paella met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme paella

Haal de vakantie in huis met je eigen zelfgemaakte koolhydraatarme paella! Paella is voor Nederlanders misschien wel het meestbekende gerecht uit de Spaanse keuken. De klassieke variant bestaat uit rijst, bouillon, tomaat, vis en schaaldieren. Wij maken een gezondere variant door de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Het verschil proef je nauwelijks terug en je krijgt er extra groente voor terug!

Koolhydraatarme paella maken

Paella is een maaltijd waarvan in Spanje met het hele gezin wordt genoten. De pan bestaat in alle maten, en dit bepaalt hoeveel mensen ervan kunnen eten. We maken onze paella in een paellapan van 28 cm. Hiermee maak je een paella voor 2 personen. Je kunt het recept verdubbelen als je het voor 4 personen wilt maken.

De basis voor ons paella is bloemkoolrijst. Dit maken we vers door bloemkool te malen in een keukenmachine, je kunt de rijst echter ook kant-en-klaar kopen. De rijst is dan wel iets grover. We brengen de paella op smaak met 100 ml sterke bouillon van de Soepfabriek, ui, knoflook en paellakruiden. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar als je ze niet kunt vinden, gebruik dan een combinatie van saffraan en (gerookte) paprikapoeder.

We kiezen verder voor een combinatie van chorizo en garnalen als eiwitbron. Dit zijn 2 ingrediënten die iedereen vaak wel lust. Je kunt er extra zeevruchten zoals mosselen aan toevoegen, maar ook kun je extra eiwitten in de vorm van kip toevoegen.

Tip

Gebruik de breedste pan die je hebt, zodat je de bloemkoolrijst op een breed oppervlak kan wokken. Zo wordt de rijst lekker krokant. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme paella met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme paella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Spaans

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 100 gr chorizo
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 225 gr garnalen (rauw en gepeld)
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl paellakruiden of meer naar smaak
  • 100 ml bouillon Soepfabriek (kip, groente) of vis fond
  • verse peterselie
  • citroen, in schijfjes
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en blend tot bloemkoolrijst.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukken en de paprika en tomaten in blokjes. 
  3. Verhit een el olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten en voeg de chorizo toe. Voeg dan ook de paprika en bloemkoolrijst toe en bak 5 minuten mee. Schep de garnalen erdoorheen.
  4. Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, paellakruiden en wat bouillon toe. Laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken totdat de garnalen gaar zijn.
  5. Zet het vuur hoog en laat de onderkant goed aanbakken. Dit duurt een paar minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper
  6. Zet de pan op tafel of verdeel over 2 borden. Garneer met citroen en peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de paella)
  • Calorieën: 444
  • Vetten: 27,9
  • Koolhydraten: 10,8
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 33,7

 

Koolhydraatarme paella met bloemkoolrijst.

3 Reacties

  1. net gemaakt, en was heerlijk, heb verschillende soorten zeevruchten erin gedaan.






    Reageer
  2. Heeeeerlijk heb er zeevruchten doorgedaan en een beetje kipfilet.
    Blijft zeker staan in mijn lijstje!

    Reageer
  3. Heel erg lekker! Dit is voortaan mijn recept voor paella.
    Voor mij als diabeet2 geeft dit slechts een zeer kleine verhoging van mijn bloedsuiker en is zo weer weg. Supergezond dus ook nog!
    Ik kon geen Paella kruiden vinden, maar vond het onder de naam Andalus (van Johnnie Boer).
    Bedankt voor het recept.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*