Een grote hit op alle sociale media is flatbread gemaakt van cottage cheese. Uiteraard konden wij niet achterblijven en hebben onze eigen versie van dit recept ontwikkeld. Met slechts drie ingrediënten zet je binnen 30 minuten een heerlijk flatbread op tafel! We beleggen het flatbread met avocado, rode paprika en kipfilet. Een lekkere en voedzame koolhydraatarme & keto lunch.
Hoe maak je cottage cheese flatbread?
Het maken van cottage cheese flatbread is ontzettend simpel en dat verklaart ook de populariteit van het recept. Het enige wat je hoeft te doen is cottage cheese te mengen met een ei. Vervolgens verspreid je het beslag over een bakplaat met bakpapier en bak je het flatbread af in de oven. Het brood heeft een lekker hartig smaakje en is makkelijk om te beleggen. Dit maakt het perfect om mee te nemen naar je werk of studie.
Met dit recept maak je 1 flatbread ofwel 1 groot portie of 2 kleine porties Het gehele flatbread zonder iets erop bevat 313 kcal | 5,8 g koolhydraten | 36 g eiwitten | 16,1 g vetten. De voedingswaarden incl. topping vind je in de receptkaart.
Tips
Je kunt het flatbread met van alles beleggen. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en gebruik het flatbread als een smakelijk alternatief voor bijv. crackers. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunchrecepten.
Update: Naar aanleiding van jullie feedback hebben we het recept iets aangepast. We gebruiken nu 200 gram cottage cheese en 2 eieren. Hierdoor bindt het beter en is de kans op mislukken aanzienlijk kleiner!
PrintKoolhydraatarm cottage cheese flatbread
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 25
- Porties: 1 portie (1 flatbread) 1x
- Categorie: Lunch
Ingrediënten
Flatbread
- 200 gr cottage cheese
- 2 eieren (M of L)
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- snufje zout
- zwarte peper naar smaak
Topping
- 1 avocado geprakt of 2 el roomkaas
- 1/2 rode paprika (50 gr)
- 4 radijsjes
- 50 gr kipfilet
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C of boven-en onderwarmte op 200°C.
- Meng in een keukenmachine de cottage cheese met het ei en de kruiden tot een romig geheel.
- Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad.
- Bak het flatbread ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens 10 minuten afkoelen.
- Beleg met je favoriete toppings.
Tips
Met dit recept maak je één groot flatbread. Je kunt dit in één grote portie serveren, of het doormidden snijden om twee kleinere porties te maken, bijvoorbeeld als je minder calorieën wilt eten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 flatbread met beleg
- Calorieën: 592
- Vetten: 38,5
- Koolhydraten: 11
- Vezels: 5,5
- Eiwitten: 38,5
Weer zo’n heerlijk recept van de Low Carb Chef! Ik heb het besmeerd met roomkaas en belegd met kaas en ham, heerlijk!
Heerlijk recept ! Gisteren en vandaag van genoten . Dankjewel hiervoor .
Zou je het flatbread ook in de pan kunnen bakken ipv in de oven ?
Hi Yolanda,
Misschien zou het kunnen in grote pan en dat je het dan in porties bakt, maar ik denk dat het moeilijk wordt om het brood om te draaien.
net gemaakt, maar een beetje anders. Een handje spinazie door een dubbele portie gemixt. 15 minuten in de oven. spinazie en zalm op het broodje en dubbelposten als een calzone. nog 15 minuten in de oven….heerlijk. Dankjewel voor dit recept👍
wat een handig recept. Als je het wil bewaren is dit dan in de koelkast? of andere tips ?
Hi Danielle,
Je kunt het flatbread inderdaad het beste in de koelkast bewaren (max 2 dagen).
Beste Angela ,
Als ik het recept lees is het niet moeilijk, maar begin en einde van recept kloppen de koolhydraten en eiwitten totaal niet welke is goed berekend 202 x 2 = geen 483 cal
Kh 4, 3 x 2 is 8,6 dus lees even na het klopt niet boven of onder in
Groetjes fijne dag
Hi Anneke,
De voedingswaarde in de receptkaart zijn met beleg. Je maakt 1 flatbread voor 1 persoon. In de tekst boven het recept hebben we voor het gemak ook de voedingswaarde zonder beleg aangegeven, mocht je andere toppings gebruiken.