Italiaanse cheesecake met blauwe bessen.

Koolhydraatarme Italiaanse cheesecake

Met dit recept laten we zien dat een heerlijke koolhydraatarme taart of dessert helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Deze Italiaanse cheesecake, gemaakt met slechts 8 ingrediënten, zet je binnen 10 minuten in de oven. Dankzij de combinatie van ricotta en mascarpone is hij heerlijk luchtig en heeft hij een zijdezachte structuur. Ideaal als nagerecht of als tussendoortje bij een kopje koffie of thee in het weekend

Wat maakt deze Italiaanse cheesecake zo lekker?

Voor deze cheesecake gebruiken we geen roomkaas of monchou, maar mascarpone en ricotta! De romige mascarpone en de mildere, vetarme ricotta vullen elkaar perfect aan. Dit zorgt voor een cheesecake die niet te zwaar of te machtig is, maar juist perfect in balans. We zoeten de taart met een beetje Sukrin Icing (een mix van fijngemalen erythritol en stevia) en voegen een vleugje vanille toe voor extra smaak. Het ei en kokosmeel zorgen ervoor dat de cheesecake mooi samenhangt en niet uit elkaar valt na het bakken.

Omdat de kaas van zichzelf al een verfijnde smaak heeft, houden we de bodem lekker simpel. We gebruiken amandelschilfers die door de kaas aan elkaar plakken tijdens het bakken. Voor de topping gaan we voor blauwe bessen, die je zowel voor als na het bakken kunt toevoegen. Kies je ervoor om ze mee te bakken, dan krijgt de cheesecake een frisse twist.

Tips

Je kunt variëren met de topping van deze Italiaanse cheesecake. Gebruik ander fruit, zoals frambozen of aardbeien of maak een fruitlaagje na het bakken (gepureerd fruit met gelatine). De cheesecake blijft zeker 3 dagen goed in de koelkast, het is ook mogelijk om de taart per puntje in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme taartrecepten.

Puntje Italiaanse cheesecake.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse cheesecake met blauwe bessen.

Koolhydraatarme Italiaanse cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 1 taart (8 puntjes) 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr Sukrin Icing
  • 2 el kokosmeel 
  • 1 ei (M of L)
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr verse blauwe bessen
  • Sukrin Icing (topping)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een springvorm van 15 tot maximaal 18 cm met bakpapier en vet de randen goed in met boter. Strooi de amandelschilfers gelijkmatig over de bodem.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een keukenmachine of mengkom. Mix met de keukenmachine of een elektrische mixer tot een luchtig beslag.
  3. Giet het beslag in de springvorm en verdeel eventueel de blauwe bessen over het beslag (je kunt de bessen ook na het bakken over de cheesecake verdelen).
  4. Bak de cheesecake 50 tot 60 minuten op 160 graden. Laat de cheesecake na het bakken 30 minuten in de gesloten oven afkoelen.
  5. Decoreer de taart met verse blauwe bessen en Sukrin Icing.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
  • Calorieën: 279
  • Vetten: 23,9
  • Koolhydraten: 6,2
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 8,5

 

Italiaanse cheesecake met blauwe bessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*