Alle smaken van een Amerikaanse bagel, maar dan zonder het broodje en in de vorm van een omelet! Met dit recept maak je weer even iets anders dan een standaard omelet met spek of kaas. We vullen de omelet met romige roomkaas, sappige tomaat, geraspte kaas, avocado en knapperig uitgebakken ontbijtspek. Voor de omeletmix gebruiken we crème fraîche en voegen we een heerlijke bagelkruidenmix toe. Het resultaat? Een smaakvolle omelet met alle rijke bagelsmaken, maar zonder de koolhydraatpiek achteraf!
Zelf bagel kruiden maken
De belangrijkste smaakmaker in dit recept is de bagelkruidenmix. Deze kun je kant-en-klaar kopen in onze shop, maar je kunt hem ook eenvoudig zelf maken. Meng hiervoor 3 eetlepels wit sesamzaad, 3 eetlepels zwart sesamzaad, 3 eetlepels fijngemalen gebakken uitjes, 3 eetlepels maanzaad, 1 eetlepel knoflookpoeder en 2 eetlepels zeezout. Bewaar de mix in een leeg kruidenpotje voor gemakkelijk gebruik!
Tips
Het is belangrijk om de omelet op laag vuur te bakken; zo blijft hij heerlijk romig en voorkomen we dat de kruiden verbranden. Zin in iets van brood erbij? Serveer de omelet dan met een koolhydraatarm broodje. Onze favoriet is de Lowcarbchef keto-mix of de lower carb wit-mix.
PrintAlles behalve de bagel omelet met spek
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 15
- Porties: 1 portie (1 omelet) 1x
- Categorie: Ontbijt
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 3 eieren (M)
- 1 el crème fraîche
- 1 tl everything but the bagel kruiden
- 1/2 tomaat
- 1/2 avocado, eetrijp
- 1 el boter
- handje geraspte kaas (10 gr)
- 4 tl roomkaas
- zout en peper
- optioneel: sneetje keto brood of afbakbolletje
Bereidingswijze
- Bak de plakjes ontbijtspek in een pan krokant, laat daarna even uitlekken op een keukenpapier.
- Klop in een kom de eieren met de crème fraîche en bagel kruiden los.
- Snijd de tomaat en de avocado in dunne plakjes. Smelt de boter in een middelgrote pan op laag vuur. Voeg de eieren toe aan de pan en doe de deksel op de pan.
- Voeg als de eieren beginnen te stollen aan de rechterhelft van het omelet de geraspte kaas, ontbijtspek, tomaat, avocado en 4 tl roomkaas (per tl). Vouw de andere kant van de omelet over de vulling bak even door, totdat de roomkaas begint te smelten.
- Snijd ondertussen wat verse bieslook fijn, doe het omelet op een bord en garneer met de bieslook.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (hele omelet)
- Calorieën: 518
- Vetten: 42,4
- Koolhydraten: 4,1
- Vezels: 3,1
- Eiwitten: 28,7