Geniet tijdens Sinterklaas van een bijzondere traktatie: koolhydraatarme kruidnoten tiramisu! Dit heerlijke dessert is perfect voor pakjesavond met de familie of gewoon om jezelf mee te verwennen. De romige en luchtige mascarpone vormt een perfecte combinatie met de espresso en de kruidige speculaassmaak van de kruidnoten. Ook de kruidnoten maken we helemaal zelf volgens ons populaire recept.
Twee manieren om de vulling te maken
Onze mascarponevulling maken we op traditionele Italiaanse wijze met eieren. We scheiden de eiwitten en dooiers, en kloppen beide afzonderlijk luchtig op. Vervolgens spatelen we de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de mascarpone en eigeel, wat zorgt voor een extra luchtige vulling. Een absolute aanrader! Gebruik je liever geen ei? Vervang de eieren dan door 125 ml slagroom en klop deze luchtig. De opgeklopte slagroom kun je vervolgens voorzichtig door de mascarpone spatelen.
Tips
Deze tiramisu maak je met zelfgemaakte kruidnoten. Het recept hiervoor vind je via de link in de receptkaart. De bereiding van de kruidnoten duurt ongeveer een half uur, maar ze moeten daarna ook nog afkoelen. We raden aan om de kruidnoten ’s ochtends te maken, zodat alle ingrediënten voor de tiramisu ’s avonds al klaarstaan. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere Sinterklaas recepten.
PrintKoolhydraatarme kruidnoten tiramisu
- Bereidingstijd: 20
- Totale tijd: 20
- Porties: 4 glaasjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 1x koolhydraatarme kruidnoten recept
- 150 ml espresso of sterke koffie
- 2 eieren (M)
- 40 gr Sukrin Icing
- 250 gr mascarpone
- cacaopoeder
- optioneel: geschaafde amandelen
Bereidingswijze
- Maak de kruidnoten volgens het recept in de ingrediëntenlijst.
- Zet de espresso of sterke koffie en zet daarna opzij.
- Splits de eiwitten van de dooiers (dooiers in een kom en de eiwitten in de andere). Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer en klop in een andere kom de eidooiers met de Sukrin Icing licht en luchtig, ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Doe de mascarpone in een kom en roer deze zacht met een lepel. Voeg vervolgens de eidooiers toe aan de mascarpone en klopt dit 2 tot 3 minuten luchtig.
- Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door de mascarpone, totdat het goed is gemengd, maar nog wel luchtig is.
- Doop de kruidnoten 1 of 2 seconden in de koffie en leg daarna in 4 glaasjes naar keuze.
- Voeg als de bodem is bedekt een laag mascarpone toe en leg hier weer kruidnoten met koffie bovenop. Herhaal dit, totdat de ingrediënten op zijn.
- Bestrooi met cacaopoeder en evt. geschaafde amandelen. Laat 3 uur rusten in de koelkast voor het serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glaasje (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 539
- Vetten: 49,9
- Koolhydraten: 5,2
- Vezels: 4,2
- Eiwitten: 15,7