Voor een voedzaam ontbijt boordevol vezels en eiwitten is chiapudding altijd een goede keuze. Het mooie is dat je de hoeveelheid eiwitten eenvoudig kunt aanpassen door wel of geen eiwitpoeder toe te voegen. In plaats van fruit gaan we dit keer voor een verrassende twist met groenten. Pompoen is ideaal voor zoete recepten dankzij de natuurlijke zoete smaak. Voeg daar een paar stukjes appel en een lepel romige amandelpasta aan toe, en je hebt een heerlijk én gezond ontbijt!
Hoe maak je een goede chiapudding?
Bij het maken van chiapudding is het belangrijk om in de eerste 10-15 minuten regelmatig goed te roeren. Dit voorkomt dat de chiazaadjes aan elkaar kleven en er klontjes ontstaan. Voor dit recept gebruiken we een combinatie van amandel- en kokosmelk. De kokosmelk zorgt niet alleen voor gezonde vetten, maar geeft de pudding ook een vollere, romige structuur.
Om pompoen in de chiapudding te verwerken, is het belangrijk om deze eerst tot een gladde puree te mixen. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan een potje pompoenpuree voor baby’s! Het klinkt misschien gek, maar de bio variant is gemaakt van 100% pompoen en smaakt verrassend goed. Maak je de puree zelf? Kook gerust wat extra pompoen, zodat je meteen puree overhoudt voor andere recepten, zoals pompoenpannenkoekjes of pompoenkoekjes.
Tips
Je kunt wat extra pompoen toevoegen in de vorm van een onderlaagje. Zo krijg je extra groenten binnen en het ziet er ook leuk uit. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten!
PrintPumpkin spice chiapudding
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 260
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
- 100 gr pompoen(puree)
- 2 el chiazaad (ca. 25 gr)
- 1/4 tl pumpkin spice kruiden
- snufje zout
- 10 gr eiwitpoeder, vanille (ongezoet)
- 150 ml amandelmelk, ongezoet
- 50 ml kokosmelk, 17% vet
- 3 druppels stevia of 1/2 el erythritol poeder
- 1 el amandelpasta
- 1/4 appel (Elstar)
- 1/2 el pompoenpitten
Bereidingswijze
- Snij de pompoen en kook in 10-20 minuten zacht, afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om er een puree van te maken. Laat helemaal afkoelen. Je kunt ook kant-en-klare pompoenpuree gebruiken
- Meng de chiazaad met de kruiden, een snufje zout en eiwitpoeder. Voeg de amandelmelk, kokosmelk en stevia toe.
- Roer na 5 minuten nog een keer goed door en voeg de pompoenpuree toe.
- Zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Haal uit de koelkast en verdeel over 2 glazen.
- Schep de amandelpasta erover en snij de appel in schijfjes en verdeel over de chiapudding. Garneer met de pompoenpitten en wat pumpkin spice kruiden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas chiapudding
- Calorieën: 391
- Vetten: 26,5
- Koolhydraten: 12,7
- Vezels: 13,9
- Eiwitten: 19,1