Koolhydraatarme quiche met ei en spinazie.

Ontbijtquiche met spinazie en kaas

Deze ontbijtquiche met spinazie en kaas is een heerlijke start van de dag. We gebruiken onze eigen koolhydraatarme Lowcarbchef-tortilla als bodem en vullen die met een smaakvolle mix van ei, cottage cheese, spinazie en kaas. We maken de quiche in een klein bakvormpje, zodat we precies één portie hebben. Perfect als voedzaam ontbijtje in het weekend, maar ook handig om mee te nemen naar werk. Je kunt hem koud eten of even kort opwarmen in de oven.

Lowcarbchef tortilla als quichebodem

Onze koolhydraatarme Lowcarbchef-tortilla is een van onze populairste producten – en dat is niet zonder reden! Je kunt deze veelzijdige wraps op zoveel manieren gebruiken. Op onze website vind je al recepten voor heerlijke lunchwraps en smaakvolle Mexicaanse enchiladas. Omdat de wraps zijn gemaakt van tarwe-eiwitten, bevatten ze bijzonder weinig koolhydraten. In dit recept gebruiken we de tortilla als quichebodem. Je kunt hiervoor onze naturel wraps of keto (volkorenwraps) voor gebruiken.

Tips

We hebben de quiche bereid in een vierkant glazen vershoudbakje van 15×15 cm. Je kunt elk ovenbestendig bakje of vorm gebruiken die je in huis hebt. Zorg er wel voor dat het bakje niet te groot is, zodat de quiche mooie opstaande randjes krijgt. Bekijk voor meer inspiratie onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme quiche met ei en spinazie.

Ontbijtquiche met spinazie en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 1 el olijfolie
  • 1 Lowcarbchef naturel tortilla of keto tortilla
  • 3 eieren (M)
  • 50 gr cottage cheese
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gr cherrytomaten
  • 50 gr babyspinazie
  • optioneel: chilivlokken
  • 20 gr geraspte cheddar
  • 20 gr geraspte mozzarella
  • handje verse bieslook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C. Vet een vierkante ovenschaal of ovenbestendig glazenbakje van 15×15 cm licht in met olie en leg de tortilla plat op de bodem.
  2. Klop in een mengkom de eieren los en voeg de cottage cheese toe. Breng op smaak met zout en peper en meng tot een egaal geheel.
  3. Snijd de cherrytomaten in vieren en hak de spinazie fijn. Roer deze groenten door het eimengsel en giet het mengsel over de tortilla in de springvorm.
  4. Strooi eventueel wat chilivlokken, over het mengsel en verdeel de mozzarella en cheddar gelijkmatig erover.
  5. Bak de quiche 25-30 minuten in de oven, of totdat de eieren volledig gestold zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.
  6. Garneer de quiche voor het serveren met fijngehakte bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (gehele quiche)
  • Calorieën: 612
  • Vetten: 42,1
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 6,8
  • Eiwitten: 45,6
Koolhydraatarme quiche met ei en spinazie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*