Wow, we hebben zoveel positieve reacties van jullie ontvangen over onze ovenschotel met bloemkool en feta. Ik denk dat we met dit recept echt hebben bewezen dat een gezond en lekkere avondmaaltijd niet altijd ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn. Deze ovenschotel met paprika en gehakt is net zo’n receptje, super eenvoudig, maar echt comfort food met veel groente. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig en hij is binnen 45 minuten klaar!
Groente toevoegen, zonder dat je het proeft
Deze ovenschotel met paprika en gehakt is koolhydraatarm, maar ook ideaal voor het hele gezin. Door de bloemkoolrijst die ‘verstopt’ zit tussen het gehakt, de saus en kaas, krijgen de kids zonder dat ze het merken extra groenten binnen! Het recept is goed voor 3 porties, maar je kunt er eenvoudig 4 van maken. Serveer er in dat geval wat koolhydraatarme pasta of een frisse salade bij om een maaltijd te creëren die voldoende vult.
Tips
De tomatenblokjes geven de ovenschotel extra smaak, maar maken het gerecht iets natter. Liever een stevigere structuur? Voeg dan een extra eetlepel tomatenpuree toe en laat de tomatenblokjes weg. Ik hoop dat je het lekker vindt! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.
PrintOvenschotel met paprika en gehakt
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 35
- Totale tijd: 45
- Porties: 3 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 3 paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gr bloemkoolrijst
- 2 el olijfolie
- 500 gr rundergehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 200 g tomatenblokjes – uit blik
- ½ runder bouillonblokje
- 50 g pittige geraspte kaas of cheddar
- 50 g geraspte mozzarella
- zout en peper naar smaak
- optioneel: koolhydraatarme penne
- optioneel: frisse salade
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine tot de grootte van rijst.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bloemkoolrijst daarna uit de pan.
- Doe het gehakt, de uien en de knoflook in de pan en bak dit in 1 el olijfolie, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprika toe en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree, gehakte tomaten en bouillonblokje toe aan het gehakt en laat alles 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen (zonder deksel op de pan, totdat het voldoende is ingedikt. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Voeg de bloemkoolrijst weer toe aan de pan en roer goed. Voeg de helft van de kaas toe en schep dit door alle ingrediënten Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas
- Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 654
- Vetten: 42,3
- Koolhydraten: 15,9
- Vezels: 6,3
- Eiwitten: 42,3