Flatbread met gyros en andere toppings.

Koolhydraatarm flatbread met gyros

Dit recept bewijst dat je ook zonder brood kunt genieten van de heerlijke smaak van een pita of flatbread van gyros. Het is ons gelukt om een lekker koolhydraatarm alternatief te maken voor platbrood. We vullen ons zelfgemaakte platbrood met stukjes kip met gyroskruiden, tomaat, komkommer, sla en wat witte kool voor een lekkere crunch. En natuurlijk mag een flinke schep tzatziki niet ontbreken. Heerlijk comfort food voor het weekend, maar dan een stuk gezonder!

Hoe maak je koolhydraatarm flatbread?

Het platbrood in dit gyrosrecept is geïnspireerd op ons eerder gedeelde cottage cheese flatbread, maar dit keer hebben we gekozen voor skyr! Door skyr te gebruiken krijgt het platbrood een iets stevigere structuur en een frisse smaak, wat perfect past bij een hartige vulling zoals in dit recept. Bovendien is dit flatbread met skyr gemakkelijker op te rollen, waardoor je het leuk in folie kunt serveren en eenvoudig met je handen kunt eten – net als een echte pita gyros!

De vulling is simpel, maar smaakvol. We kruiden de kip met kant-en-klare gyroskruiden en voegen verder stukjes komkommer, tomaat, rode ui, sla en witte kool toe. De tzatziki kun je zelf maken of ook kant-en-klaar kopen!

Tips

Met dit recept maak je ook eenvoudig een koolhydraatarme ‘pita’ shoarma. Vul het flatbread met malse kipreepjes gekruid met shoarmakruiden en vervang de tzatziki door knoflooksaus! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch en dinerrecepten!

Flatbread met gyros opgerold

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flatbread met gyros en andere toppings.

Koolhydraatarm flatbread met gyros

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Grieks

Ingrediënten

Schaal

Flatbread

  • 250 gr skyr
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl gyroskruiden

Vulling

  • 400 gr kipfilet (of kipreepjes)
  • 1 el gyroskruiden
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr cherrytomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 30 gr bladslamelange
  • 130 gr tzatziki (kant-en-klaar) of zelfgemaakt
  • 50 gr gesneden witte kool

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden of 180 graden boven-en onderwarmte. Snijd de kip in reepjes en kruid met gyroskruiden en roer er 1 el olijfolie doorheen. Laat de kruiden even intrekken.
  2. Meng in een kom de skyr, kaas, eieren en kruiden met een garde goed door elkaar. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm een rechthoek en bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipgyros gaar. Breng op smaak met zout als dit nog niet in de kruidenmix zit.
  4. Snijd ondertussen de cherrytomaten, rode ui en komkommer in blokjes.
  5. Bestrijk het gebakken deeg met tzatziki en beleg het met sla, kip, koolsalade, tomaten en komkommer. Verdeel vervolgens de rest van de tzatziki over de vulling. Rol het geheel op en snijd doormidden.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het platbrood
  • Calorieën: 771
  • Vetten: 41,7
  • Koolhydraten: 11,2
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 86
Flatbread met gyros en andere toppings.

1 reactie

  1. Heerlijk! Gelijk vanavond gemaakt nadat het vanmiddag online kwam. 😃.

    Ik had nog shoarma in huis dus dat gebruikt ipv gyros.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*