Met deze avocado-eisalade maak je een volwaardige spread voor je sneetje koolhydraatarm brood of cracker. Het bevat de perfecte verhouding tussen eiwitten, gezonde vetten en vezels. Deze salade is een heerlijke combinatie van zachte avocado, knapperige geroosterde asperges en romige eieren. De toevoeging van mosterd en geroosterde pijnboompitten of gehakte walnoten zorgt voor extra smaak en textuur.
Groene asperges in een eiersalade? Jazeker!
De asperges zijn weer in het seizoen, en daar maken we graag gebruik van! Deze smaakvolle, zwavelhoudende groente is niet alleen lekker, maar ook fantastisch voor de lever. In dit recept grillen we de asperges eerst, wat zorgt voor een extra diepe en licht rokerige smaak voordat we ze door het avocado-eimengsel roeren. Laat de asperges na het grillen even afkoelen en, als je van een pittige kick houdt, kruid ze dan met een snufje chilivlokken.
De eieren koken we hard en laten we vervolgens schrikken in koud water. Hierdoor koelen ze sneller af en zijn ze makkelijker te pellen. Ondertussen snijden we de avocado in blokjes en mengen deze met de mayonaise en het ei. Liever een frissere variant? Vervang de mayonaise dan door yoghurt – al wordt de salade dan iets minder romig.
Tips
Geen van van asperges? Dan kun je deze ook weglaten of vervangen door bijv. bleekselderij of groene paprika. Voor de foto hebben we onze avocado-eisalade geserveerd op een sneetje van ons eigen Lowcarbchef witbrood, maar je kunt ook een ander brood recept van onze site gebruiken.
Print
Avocado-eisalade (koolhydraatarm broodbeleg)
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 30
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Ontbijt, Lunch
Ingrediënten
- 100 g groene asperges
- 1/4 tl gerookte paprikapoeder (optioneel)
- 1 el olijfolie
- 1 avocado
- 2 eieren
- 1 el mayonaise
- 1 tl milde mosterd
- 1 tl citroensap
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 tl olijfolie (voor de salade)
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 el geroosterde pijnboompitten of walnoten
- 20 g Parmezaanse kaas, geraspt of feta
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C of zet een grillpan op middelhoog vuur. Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Meng ze met olijfolie, een snufje zout, peper en een snufje gerookt paprikapoeder voor extra smaak. Rooster ze in 15 tot 20 minuten de oven of bak ze in de pan in 5 tot 10 minuten gaar.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in 7 tot 8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water.
- Meng de mayonaise met Dijonmosterd, citroensap en een snufje chilivlokken. Snij de avocado in blokjes of prak fijn. Snijd de bieslook fijn. Schil de eieren en snij ook deze in stukjes. Meng alles samen. Haal de asperges uit de pan/oven en laat even afkoelen. Snij in stukjes en voeg bij de rest van de ingrediënten.
- Haal de asperges uit de oven, laat even afkoelen en snijd in stukjes. Roer de aspergestukjes door de ei en avocado.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten of walnoten en geraspte Parmezaan over de salade. Garneer af met extra bieslook en een draai versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 377
- Vetten: 34,1
- Koolhydraten: 3,6
- Vezels: 3,6
- Eiwitten: 12,2

Zooooo lekker! ik heb de salade wel getipt met feta uit de oven.
Weer een heerlijke salade! Groene asperges hadden ze niet dus heb ik er bimi in gedaan, ook heel lekker.
Superfijn je hèèrlijk Gezonde recepten!
Dankjewel Quint
met vriendelijke groet Caat