Na het succes van onze Marry Me Kip in roomsaus en Marry Me Chicken wraps hebben we een heerlijke nieuwe variatie bedacht: Marry Me Kip Pasta! We combineren de geliefde romige saus met gekruide kip en onze eiwitrijke, koolhydraatarme penne uit onze webshop Lowcarbcenter.
Wat is Marry Me Kip?
Marry Me Kip is een populair Amerikaans recept, en de naam is natuurlijk met een knipoog. Maar eerlijk is eerlijk als er ooit een gerecht was dat huwelijksaanzoeken uitlokt, dan is het deze wel. Wat dit recept zo bijzonder maakt, is de rijke, romige saus. Die maak je met slagroom, kippenbouillon, zongedroogde tomaten, knoflook, ui en een perfecte mix van kruiden. De kip zelf krijgt een heerlijke kruidige laag met uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano en paprikapoeder.
De saus en kip zijn op zichzelf al heerlijk, maar er miste toch iets om het gerecht écht compleet te maken. Dat merkten we al bij ons eerste recept, kip in roomsaus. Daarom hebben we aan deze variant koolhydraatarme penne van het merk FeelingOK toegevoegd. Deze Italiaanse penne heeft een speciale samenstelling, waardoor het minder koolhydraten bevat en juist rijk is aan eiwitten. We koken de penne apart en laten deze op het einde kort meesudderen in de saus, zodat alle smaken perfect samenkomen.
Welke penne kies jij?
Je kunt kiezen uit twee soorten penne van FeelingOK: de +Fibre penne en de +Protein variant. De +Protein variant bevat de minste koolhydraten en heeft een stevige, volkorenachtige bite, iets harder en extra vullend. De +Fibre variant bevat iets meer koolhydraten en komt qua structuur dichter in de buurt van traditionele penne. Hij is zachter, maar nog steeds een stuk lager in koolhydraten dan gewone pasta, met maar liefst 64% minder koolhydraten!

Koolhydraatarme marry me kip pasta
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 40
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
- 1 el uienpoeder
- ½ el knoflookpoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gerookt paprikapoeder
- ½ tl milde chilipoeder (optioneel)
- Zout (ca. 3/4 tl en zwarte peper naar smaak
- 4 kipfilets (600 gr)
- 2 sjalotten
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- 3 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 300 ml kippenbouillon (soep fabriek)
- 100 ml slagroom
- 75 g zongedroogde tomaten
- Een grote handvol verse basilicum, gehakt
- 200 g FeelingOK penne +fibre of penne +protein
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Meng in een kom de uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, gerookte paprikapoeder, milde chilipoeder (optioneel), zout, peper. Voeg de kip toe aan de kom en druk de kruiden goed aan.
- Snijd de sjalotten fijn en pers de knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan boven hoog vuur en bruin de kip aan beide kanten en haal uit de pan.
- Voeg in dezelfde pan 2 el boter toe en fruit hierin de sjalot en knoflook, totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Voeg dan de kippenbouillon, slagroom, zongedroogde tomaten en basilicum toe.
- Voeg de kip weer toe en breng de saus aan de kook. Kook ca. 15 tot 20 minuten, totdat de kip gaar is en de saus voldoende is ingedikt.
- Kook ondertussen de koolhydraatarme penne gaar volgens instructies op de verpakking. Roer op het eind de gekookte penne door de saus en kook 1 minuutje mee.
- Haal de kip uit de pan, verdeel de pasta en saus over 4 borden en leg op elk bord met pasta 1 stukje kipfilet. Garneer met parmezaanse en extra verse basilicum.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 719
- Vetten: 42,1
- Koolhydraten: 17
- Vezels: 19,8
- Eiwitten: 58,9
