De lente is begonnen en we hebben al kunnen genieten van de eerste zonnige dagen! Dit vraagt om lichte, frisse gerechten die perfect passen bij het warmere weer. Deze kip gyros wraps zijn daar een ideaal voorbeeld van: malse stukjes kip in een kruidige Griekse marinade, geserveerd met tzatziki, een frisse salade en knapperige wortelfrietjes, allemaal verpakt in een krokante koolhydraatarme tortilla.
Hoe maak je deze kip gyros wraps?
Gyros is een klassiek Grieks gerecht van gekruid en gegrild vlees, vaak geserveerd met frisse toppings en romige tzatziki. In dit recept marineren we de kip in een mix van yoghurt, citroensap, knoflook en kruiden om de perfecte balans tussen mals en gekruid te krijgen. De zelfgemaakte tzatziki, wortelfrietjes en frisse salade maken de wraps helemaal af. Traditioneel wordt gyros geserveerd in een pitabroodje of op een platbrood, maar wij kiezen voor een lichte, low-carb wrap. Net zo lekker, makkelijk te vullen en een stuk gezonder. Serveer de wraps met een extra portie knapperige wortelfrietjes of extra salade voor een complete en voedzame maaltijd.
Variatietips
Je kunt lekker varieren met dit recept. Vervang de kip bijv. door gekruid gehakt, gegrilde halloumi of tempeh, voeg knapperige rode kool toe of maak het pittiger met een snufje chilipoeder. Liever geen wrap? Serveer alles in een bowl met bloemkoolrijst of een frisse salade. Laat ons weten wat je ervan vindt door onderaan een reactie achter te laten! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Kip gyros wraps
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 40
- Porties: 3 gevulde gyros wraps 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Grieks
Ingrediënten
Kipgyros
- 450 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 el citroensap, van 1/2 citroen
- 3 el Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 el tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- (of gebruik 12-15 gram gyroskruiden i.p.v. losse kruiden)
- 1 el olijfolie
Tzatziki
- 150 g Griekse yoghurt, 10% vet
- 1/4 komkommer, geraspt en uitgelekt
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el vers citroensap
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
Griekse salade
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 1/2 el olijfolie
- 1 el gedroogde oregano
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- 50 gr feta
Extra
- 1x recept van wortelfrietjes
- 3 keto tortilla’s, licht geroosterd
Bereidingswijze
- Kip marineren & tzatziki maken: Doe de blokjes kip in een grote kom, voeg de kruiden, yoghurt, citroensap en tomatenpuree toe en meng goed zodat alles bedekt is. Laat minimaal 10 minuten marineren, of nog beter: een nacht in de koelkast voor extra smaak.
- Rasp intussen de komkommer voor de tzatziki en knijp het overtollige vocht eruit. Meng met de Griekse yoghurt, knoflook, citroensap, zout en peper. Zet apart.
- Griekse salade bereiden: Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Meng in een kom met olijfolie, oregano, zout en peper. Verkruimel de feta erover en zet opzij.
- Frietjes bakken & kip bereiden: bak de wortelfrietjes volgens recept. Verhit intussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 minuten goudbruin en gaar, af en toe omscheppen. Zet apart.
- Gyros wraps vullen: Rooster de keto-tortilla’s lichtjes in een koekenpan om ze op te warmen. Besmeer elke tortilla royaal met tzatziki, voeg de gebakken kip, Griekse salade en een portie knapperige wortelfrietjes toe. Vouw de tortilla’s in een stevige wrap en doe eventueel wat aluminiumfolie aan de onderkant, zodat de vulling er niet uitvalt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gyros wrap (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 656
- Vetten: 36,8
- Koolhydraten: 12,6
- Vezels: 9,2
- Eiwitten: 59,1

Dit recept ziet er erg lekker uit, maar is de bekering van de voedingswaarden met de wortelfrietjes en de tortilla’s?
Hi Sabrina,
Dit is inderdaad inclusief de wortelfrietjes.