Knapperige kabeljauw met Italiaanse topping.

Kabeljauw met Italiaanse topping

Dit is een heerlijk visgerecht met een krokante gekruide paneerlaag. De kabeljauw uit de oven is erg mals en de topping geeft het een extra lekkere bite en smaak. Wil je dat de kabeljauw met Italiaanse topping nog minder koolhydraten bevat? Gebruik dan koolhydraatarme paneermeel i.p.v de droge broodkruimels! Ik gebruik zelf de koolhydraatarme paneermeel van het merk Konzelmann’s. Dit is een paneermeel op basis van amandelmeel, zonnebloempitten, tarwegluten, sesamzaad en gepelde lijnzaad. De Konzelmann’s paneermeel kun je online kopen in onze webshop Lowcarbcenter.nl

Serveertip(s)
De kabeljauw kan je als hoofdgerecht serveren met groente of een salade als bijgerecht. Kijk bij onze voorgerechten om een complete avondmaaltijd samen te stellen. Ik hoop dat jullie de kabeljauw met Italiaanse topping lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knapperige kabeljauw met Italiaanse topping.

Kabeljauw met Italiaanse topping

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr kabeljauw filets
  • 30 gr droge broodkruimels of koolhydraatarm paneermeel
  • 1 tl maismeel
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng in een kom de broodkruimels, kaas, maïsmeel, olijfolie, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zout en de peper.
  2. Smeer een ovenschaal in met boter en plaats de kabeljauw op de schaal. Bestrijk ze met het eiwit, en schep het kruim mengsel uit de apart gezette kom gelijkmatig over de bovenkant van de kabeljauw.
  3. Bak de kabeljauw 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet
  • Calorieën: 131
  • Vetten: 2,9
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 18,1
Knapperige kabeljauw met Italiaanse topping.

2 Reacties

  1. Net gemaakt was heerlijk bedankt voor dit recept






    Reageer
  2. Heerlijk! Heb moeten improviseren met de korst want had geen brood in huis. Heb nu haverzemelen gebruikt :), gelukkig pakte dat goed uit.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*