Introductie:
Een koolhydraatarm hoofdgerecht, fruitige kerrie-kipsalade. Dit is een gezonde en smakelijke kipsalade met een fruitige twist. Om de kerrie kipsalade nog gezonder te maken kan in je in plaats van mayonaise een magere yoghurt gebruiken. Verder heb ik in deze salade druiven en rozijnen gebruikt. Druiven en rozijnen bevatten relatief veel koolhydraten. Als je de meest strikte variant van het koolhydraatarm dieet volgt, is het verstandig om de druiven en rozijnen weg te laten. Tenslotte is het mogelijk om de salade op allerlei manieren aan te vullen. Zo kan je sla, noten en zaden toevoegen aan de salade.
Serveertips:
Je kan de fruitige kerrie kipsalade serveren als voorgerecht of hoofdgerecht bij het avondeten. Bekijk onze koolhydraatarme desserts als je behoefte hebt aan toetje na het avondeten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.
Fruitige kerrie kipsalade
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 30 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Lunch, Voorgerecht
Ingrediënten
- 2 kipfilets in een stukje gesneden en gekookt in bouillion of gebakken in olijfolie
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1/4 ui
- 1/2 kleine appel
- 30 gr gele rozijnen
- 25 gr zaadloze rode druiven
- 25 gr pecannoten, in stukjes gehakt
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/8 tl zwarte peper
- 90 ml mayonaise of yoghurt
Bereidingswijze
- Pak een grote snijplank en snijd hierop de bleekselderij, ui, appel en druiven in kleine stukjes. Doe de ingrediënten in een grote kom en voeg de kip, pecannoten en rozijnen toe aan de kom.
- Meng in een kleine kom de mayonaise of yoghurt met kerriepoeder en de peper. Voeg de dressing toe aan de grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 306
- Vetten: 23,0
- Koolhydraten: 12,5
- Eiwitten: 15,0