Een heerlijk Zomers barbecue recept!
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gegrilde limoen kip met watermeloen salsa. Dit is een heerlijk pittig kipgerecht met een salsa van van watermeloen en limoen. Dit recept is heerlijk om te eten op een warme Zomerse dag. Je kunt de kip klaarmaken op de elektrische grill, maar op de barbecue is het nog lekkerder!
Tip:
Bij het werken met scherpe chili pepers is het verstandig om plastic of rubber handschoenen te dragen. Als je toch met blote handen werkt, was dan je handen en nagels goed met warm water en zeep en vermijd contact met de ogen. Vragen over het recept kun je onderaan de pagina stellen!
Gegrilde limoen kip met watermeloen salsa
- Bereidingstijd: 50
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 1 hour 5 minutes
- Porties: 6 kipfilets + salsa 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
Schaal
Watermeloen salsa:
- 300 gr gesneden watermeloen, zonder zaadjes
- 1 komkommer
- 75 gr gele paprika
- 75 gr mais uit blik
- 1 jalapeño chilipeper, in stukjes gehakt
- 2 el fijngesneden koriander
- 1 tl rode ui, fijngehakt
- 1/2 tl geraspte limoenschil
- 20 ml limoensap
- 1 tl bruine suiker
- 1/4 tl gemalen rode chilipeper
Gegrilde kip:
- 6 kipfilets (150 gr per stuk
- 1/4 tl zout
- 55 ml sojasaus
- 2 el olijfolie
- 1 el honing
- 3 teentjes knoflook, verpletterd
- 1/2 tl gemalen rode chilipepers
- 1/4 tl gember, fijngemalen
Bereidingswijze
- Om de salsa te maken meng snijd je eerst de watermeloen, komkommer en paprika in blokjes. Vervolgens meng je in een middelgrote kom de watermeloen, komkommer, paprika, maïs, koriander, jalapeño en ui. Pak er vervolgens een kleine kom en meng hierin de geraspte limoenschil, limoensap, de bruine suiker, zout en 1/4 tl gemalen rode chili peper. Voeg het limoen mengsel toe aan het watermeloen mengsel en meng dit goed door elkaar. Dek de salsa af en laat 1 uur staan zodat de smaken combineren.
- Meng in een grote kom de sojasaus, olijfolie, honing, knoflook, 1/2 tl gemalen rode chili pepers en gember. Voeg de kipfilets toe en dek af met vershoudfolie en laat de marinade 30 tot 90 minuten intrekken in de koelkast.
- Gebruik voor het grillen van de kip een barbecue of een elektrische grill. Grill de kip op het rek van een overdekte grill gedurende 12 tot 15 minuten totdat de kip niet meer roze is van binnen. Als je een barbecue gebruikt draai de kipfilets dan af en toe. De laatste 2 minuten van het grillen smeer je een beetje van de overgebleven marinade over de kipfilets. Serveer de kipfilets met de watermeloen salsa.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kipfilet + salsa
- Calorieën: 226
- Vetten: 6,2
- Koolhydraten: 9,0
- Eiwitten: 33,0
Deze salade is mijn favorietje geworden, zoetig met een beetje pit en lekker fris.
Dit is zo lekker ! heerlijk dit is een blijvertje
Ik heb alleen de marinade van dit recept gebruikt voor kipdijfilets op de barbecue. Heerlijk!