Een lekker koolhydraatarm barbecue recept!
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, chili-limoen kipspiesjes. Dit is een heerlijk barbecue recept met kipfiletblokjes gemarineerd in een marinade van limoen en chilipoeder. Ik heb de kipspiesjes zelf gebakken op een elektrische grill en dat smaakte erg goed. Het is belangrijk om de marinade minimaal een uur in te laten trekken. De marinade zorgt namelijk voor de pittige smaak en behoud van de malsheid van de kipfilet.
Serveersuggestie:
De pittige chili-limoen kipspiesjes zijn lekker om te eten met een frisse salade of een groene groente naar keuze. Ook kan je eventueel groente, zoals paprika en ui aan de chili-limoen kipspiesjes rijgen. Ik hoop dat jullie de chili-limoen kipspiesjes ook zo lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
Chili-limoen kipspiesjes
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 30 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 20 ml rode wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- sap van 1 limoen
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de olijfolie, azijn en limoensap. Breng de marinade op smaak met de chilipoeder, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en plaats minstens 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de barbecue of grill. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze op de satéstokjes. Grill de kipspiesjes 10 tot 15 minuten gaar. Draai de kipspiesjes tijdens bakken af en toe om, zodat ze gelijkmatig garen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 227
- Vetten: 1,3
- Koolhydraten: 3,7
- Eiwitten: 23,9
Echt super lekker, zowel op de grill als in de pan ❤️
Gisteren gemaakt met de frietjes van courgette. Het heeft ons heerlijk gesmaakt.
Een heerlijk gerecht