Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, champignon pizza!
Als pizzabodem hebben wij in dit recept een groot champignon hoedje gebruikt! Een champignon hoedje is namelijk een gezond en koolhydraatarm alternatief voor een traditionele pizzabodem. Gebruik bij voorkeur een portobello champignon. Dit is een extra grote champignon die je kunt kopen in de meeste grote supermarkten. Je kunt de champignon pizza serveren als voorgerecht of als borrelhapje bij een feestje. Neem een kijkje bij onze hoofdgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!
PrintChampignon pizza
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 40
- Porties: 2 champignon pizza's 1x
- Categorie: Snacks, Voorgerecht
- Keuken: Italiaanse
Ingrediënten
Schaal
- 2 XXL champignon (portobello)
- 30 ml pastasaus
- 75 gr geraspte mozzarella
- 6 plakjes pittige salami
- 2 zwarte olijf, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwijder de stengel van de champignon en leg het XXL champignon ‘hoedje’ op een bakplaat en bak de champignon 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de champignon na het bakken weer uit de oven en smeer de pastasaus over de champignon. Doe dan de mozzarella, olijven, salami en knoflook boven op de saus. Bak de champignon nog eens 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 champignon pizza
- Calorieën: 252
- Vetten: 16,7
- Koolhydraten: 6,7
- Eiwitten: 17,7