Het is eindelijk weer zomer! Dit betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken en lekker van de zon te genieten. Een van de eerste gerechten die mij bij de barbecue op gaan zijn deze pittige gemarineerde garnalen. De garnalen zijn gemarineerd in een marinade van olijfolie, tomatensaus, rode wijnazijn en cayennepeper. Als je niet zo’n zin hebt om de barbecue aan te steken kun je dit recept ook bereiden op een elektrische grill.
Serveersuggestie:
De garnalen kun je serveren met een frisse salade en natuurlijk een koud wijntje. Bekijk ook onze andere koolhydraatarme barbecue recepten om zo een complete barbecue maaltijd op tafel te zetten. Laat ons in de commensectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt.
Gemarineerde gegrilde garnalen
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 25 minutes
- Porties: 6 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 900 gr verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 80 ml olijfolie
- 60 ml tomatensaus
- 30 ml rode wijnazijn
- 3 teentjes knoflook, fijngeperst
- 2 el verse basilicum, fijngehakt
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl cayennepeper
- 4 spiezen of satéstokjes
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de knoflook, olijfolie, tomatensaus, en rode wijnazijn. Breng op smaak met de basilicum, zout en cayennepeper. Voeg de garnalen toe aan de kom, en roer even door de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de marinade minimaal een uur in de koelkast intrekken.
- Verwarm de grill voor op een matig hoog vuur. Rijg de garnalen op de spiesjes, een keer in de buurt van de staart en een keer in de buurt van het hoofd.
- Vet het grillrooster in met een beetje olie. Grill de garnalen op voorverwarmde grill voor 2 tot 3 minuten per kant, of totdat de garnalen ondoorzichtig zijn.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/6
- Calorieën: 273
- Vetten: 14,7
- Koolhydraten: 2,8
- Eiwitten: 31,0